Uhapšena devojka u Zagrebu zbog obmanjivanja žene: "Skinula joj uroke" i uzela skoro 20.000 evra

U toj suludoj prevari, prema dostupnim informacijama, osumnjičena nije bila sama i istražitelji za tom drugom osobom još uvek tragaju

  • 3

Tri i po meseca nakon što je usred bela dana obletala 53-godišnju Zagrepčanku obmanjujući je da su na nju bačeni uroci i da će joj ih skinuti za 10.000 evra (80.000 kuna), lisice na ruke zagrebačka policija je stavila 24-godišnjoj devojci.

U toj suludoj prevari, prema dostupnim informacijama, osumnjičena nije bila sama i istražitelji za tom drugom osobom još uvek tragaju, prenosi Jutarnji.

A sve je krenulo 9. septembra oko 14 sati kada se 24-godišnjakinja s pomagačem dovezla autom u zonu zagrebačkog Britanca gde su presreli 53-godišnju metu o kojoj su prethodno, na neutvrđeni način, pribavili informacije o njenoj porodičnoj situaciji i zdravstvenom stanju.

Kroz razgovor je, tako, devojka zadobila poverenje naivne žene pa joj je predočila da su na nju bačeni uroci.

"Verujući priči osumnjičenih da će joj pomoći u rešavanju uroka odnosno da će ih "skinuti", 53-godišnjakinja ih je odvela do svog doma i tamo im predala oko 10.000 evra. U nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi osumnjičeni ni tada nisu odustali već su oštećenu uverili kako navedeni iznos nije dovoljan da učine obećano pa im je ona predala i svoj nakit i s bankomata podigla još novca koji im je takođe predala, a oni su se potom zajedno udaljili s mesta događaja", kažu iz PU zagrebačke navodeći da je ukupna materijalna šteta na kraju dosegla iznos od skoro 20.000 evra (150.000 kuna).

Video: Pala srpsko-hrvatska banda u Atini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA