≫ 

Ovo je Deda Mraz pretučen u Hrvatskoj, njegov otac: "Sve je počelo deljenjem bombona i kondoma"

"Žao mi je za sve što se desilo i ne znam više šta bih više rekao. Ne bih hteo da se ponovi. Stvarno se ne osećam najbolje i to je to", rekao je mladić koji je pretučen dok je nosio kostim Deda Mraza

  • 4

Hrvatska policija rasvetljava okolnosti premlaćivanja mladića odevenog u Deda Mraza u Slavonskom Brodu. Uhapšeno je nekoliko osoba, među njima i pripadnik Hrvatske vojske. Mladić koji je bio odeven u Deda Mraza zadobio je teške telesne povrede i nakon lekarske pomoći pušten je kući.

Otac pretučenog Deda Mraza za HRT je ispričao šta se, prema njegovoj verziji, dogodilo.

"Ne mogu da spavam kao roditelj, ja plačem, žena plače", kaže Zlatko Ereiz iz Slavonskog Broda.

"Iz kurtoazije je devojkama davao bombone, muškarcima kondome, zbog šale. To je trauma, za svakog roditelja i dete. To je teško doživeti. Saosećam sa svim roditeljima koji su tako nešto pretrpeli. Nemam kontakt napadača niti želim da ga imam. Ne želim da ga osuđujem, postoji sudstvo koje će odraditi svoje", dodao je otac.

Pretučeni mladić kaže da mu je žao.

"Nije bitno to sve što sam radio, to je palo u vodu, neće se više desiti i to je to", kaže Kristijan Ereiz.

"Žao mi je za sve što se desilo i ne znam više šta bih više rekao. Ne bih hteo da se ponovi. Stvarno se ne osećam najbolje i to je to", dodao je.

Vojniku ovo nije prvi napad

Podsetimo, društvenim mrežama se proširion snimak brutalnog prebijanja mladića obučenog u Deda Mraza u Slavonskom Brodu. Policija je potvrdila da je dobila dojavu o tuči više ljudi nešto posle 15 sati.

Na snimku tuče se vidi mladić obučen u Deda Mraza kako leži na ulici. Kada je mladić pokušao da ustane, prišao mu je drugi mladić i snažno ga udario nogom u glavu. Nakon toga udareni mladić pada bez svesti na asfalt.

Mladić koji je nogom udario mladića odevenog u Deda Mraza je pripadnik Hrvatske vojske. Iz Ministarstva odbrane su osudili incident i od Vojne policije zatražili da sprovede istragu.

Kako je nezvanično saznao HRT, napadač je pre dve godine već disciplinski i krivično odgovarao za nanošenje telesnih povreda i pretnje smrću. Iz vojske nije izbačen, nego je u međuvremenu napredovao i primio nagrade.

Policija: Napadač je uhapšen

O napadu se oglasila policija, koja u saopštenju navodi da je dojavu o tuči više osoba dobila oko 15:15.

"Na mesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, koji su potvrdili istinitost dojave te zatekli 21-godišnjaka koji je pod uticajem alkohola od 1,82 promila vređao policijske službenike, zbog čega je uhapšen uz upotrebu sredstava prisile", piše policija.

Protiv 21-godišnjaka policija podnosi optužni predlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dodaju da nad njim "sledi dalje kriminalističko istraživanje vezano za krivično delo Učestvovanje u tuči.

U Opštu bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je učesnik tuče, kod kojeg je konstantovana teška telesna povreda, te je nakon ukazane lekarske pomoći pušten kući.

"U vezi teške telesne povrede 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela Teška telesna povreda te nad njim traje kriminalističko istraživanje", piše policija.

"Policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja i priveli više osoba u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela Učestvovanje u tuči. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti na nastali događaj i podnošenja odgovarajućih prijava", pišu iz policije.

Video: Neviđena tuča devojaka u Vranju: Tukle se u diskoteci, pa se čupale, šamarale i davile nasred ulice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA