Istražuju policajce koji su priveli vojnika koji je pretukao Deda Mraza: Dozvolili su majci da ga poljubi

Policajci su dozvolili majci uhapšenog da ga poljubi na njenu molbu, a ona mu je pritom još rekla: Matej, ne govori ništa!

  • 0

Slavonsko brodska policija proverava postupanje svojih službenika koji su u ponedeljak privodili Mateja M. (24) sudiji istrage slavonskobrodskog Županijskog suda.

Tako su odgovorili iz PU brodsko-posavske na upit Jutarnjeg lista i naveli da će se nakon sprovedenog i utvrđenog preduzeti mera u skladu sa važećim propisima.

Naime, policajci su dozvolili majci uhapšenog da ga poljubi na njenu molbu, a ona mu je pritom još rekla "Matej, ne govori ništa!".

Nakon što je pola Badnjeg dana i celi Božić sproveo pod ingerencijom policije jer je pretukao Deda Mraza, tačnije Kristijana E. (21), 24-godišnji pripadnik Hrvatske vojske Matej M. doveden je na Štefanje na ispitivanje na Opštinsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu.

Podsetimo, do hapšenja 24-godišnjeg vojnika došlo je u popodnevnim satima na Badnji dan nakon što se oko 15 sati na ulici potuklo više osoba. Građani su mobilnim telefonima snimili nesvakidašnje nasilje čiji su uznemirujući snimci vrlo brzo preplavili internet i obišli i zgrozili region.

Pretučeni Deda Mraz, 21-godišnji Kristijan E. zadobio je teške povrede, te je nakon pružene lekarske pomoći u brodskoj bolnici otpušten na kućnu negu.

Za Plusportal.hr majka osumnjičenog vojnika požalila se da je cela porodica zbog svega izložena strašnim pretnjama zbog kojih "ne žive već tri dana". Napomenula je pritom i da će "istina izaći na videlo".

Osumnjičenom Mateju M. je, prema podacima Kabineta načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga RH, prošle godine već bila izrečena disciplinska kazna, ali od 2018. do danas je čak četiri puta od svojih nadređenih, kao uzoran vojnik, dobio i nagradni dopust. Sada policija, osim što kriminalistički i dalje istražuje celi slučaj, istražuje i postupanje svojih policajaca koji su privodili Mateja M. istražnom sudiji.

Inače, pravilnik o postupanju sa uhapšenim osobama nigde ne spominje da je dozvoljen kontakt uhapšenog sa porodicom i govori samo o načinu privođenja, a to je da osobi koja se privodi treba staviti sredstva za vezivanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA