Crkva podigla cene usluga: Evo koliko će od Nove godine koštati venčanja i sahrane u Hrvatskoj

Od Nove godine će biti skuplje i venčati se i umreti uz crkvene usluge pa će tako, primera radi, venčanje i sahrane koštati od 40 evra

  • 8
Katolička crkva Foto: Pixabay.com

Župnik sa zagrebačke Kustošije na oglasnoj tabli je jasno istakao nove cene crkvenih usluga koje su prilagođene uvođenju evra.

Cene nisu samo zaokružili, nego su ih i znatno podigli, piše Danas.hr.

Od Nove godine će biti skuplje i venčati se i umreti uz crkvene usluge pa će tako, primera radi, venčanje i sahrane koštati od 40 evra.

Misa će sa 50 kuna (oko 6 evra) porasti na 7 evra, rodoslovlje će sa 350 kuna (oko 45 evra) porasti na čak 100 evra, a rodni, venčani list i izvod iz knjige umrlih, koji su koštali 30 kuna (oko 4 evra) od Nove godine će koštati 8 evra.

"Promena valute u Hrvatskoj bila je povod za sistemsko revidiranje novog finansijskog sistema Katoličke Crkve u Hrvatskoj budući da se od njegovog uvođenja 2001. ništa bitno nije menjalo. Uzimajući u obzir promene koje su se u međuvremenu dogodile usled inflacije i povećanja životnih troškova bilo je nužno korigovati neke iznose na više", objasnili su iz HBK.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA