Šamarao suprugu i govorio joj da je "glupa Bosanka": Bivši direktor bolnice i lekar završio na sudu

Prema optužnici, lekar je svojoj ženi govorio da je "sotona i glupa Bosanka", jednom ju je ošamario tako da joj je ispala minđuša, a pretio joj je i da će "krv pišati i bljuvati kao njegova prva žena" i dobro ga zapamtiti nakon što je rekla da želi razvod

  • 3
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Lekaru i bivšem direktoru bolnice (61) preti zatvor zbog višegodišnjeg nasilja nad suprugom u prisutnosti maloletnog deteta.

Tužioci su protiv njega upravo podigli optužnicu kojom ga terete da je suprugu maltretirao, zlostavljao i tukao od 2015. pa do jula ove godine, kad je sve kulminiralo, pa je konačno odlučila da ga prijavi policiji, piše Danica.

Prema optužnici, lekar je svojoj ženi govorio da je "sotona i glupa Bosanka", jednom ju je ošamario tako da joj je ispala minđuša, a pretio joj je i da će "krv pišati i bljuvati kao njegova prva žena" i dobro ga zapamtiti nakon što je rekla da želi razvod.

Na ulici joj je, kako stoji u optužnici, znao vikati da "zašto stalno kuva jer je onda debeo i narušava sebi zdravlje". U domaćinstvu je živeo zajedno sa suprugom, detetom i taštom, a tašta je sama tokom istrage priznala kako je ćerku odgovarala od razvoda premda je videla da je muž maltretira.

"Kupio sam joj Mercedes"

Sve je puklo u julu ove godine u apartmanu na moru. Lekar je pozvao kupce u razgledanje, a supruga koja ih je dočekala rekla im je da apartman nije na prodaju. Doktor je poludeo kada je za to saznao, pretio im je i vikao, pa su svi pobegli i odmah pozvali policiju.

Branio se da je bio ljut jer mu je supruga time "izbila iz džepa 260.000 evra“, a sve drugo osim tog incidenta je opovrgnuo navodeći kako mu to smeštaju tašta i žena.

"Kupio sam ženi Mercedes godinu ranije, a to se ne kupuje osobi koju zlostavljaš i maltretiraš. Od početka braka davao sam joj kao platu 5.000 kuna da mi bude supruga, a plaćao sam hranu i režije, pa je na kraju sve iznosilo 10 do 12 hiljada kuna mesečno", branio se zagrebački doktor.

Tužilaštvo traži 10 meseci zatvora

Podsetio je i kako je suprugu, tada još nevenčanu, vodio na skijanje u Italiju dok je bio direktor bolnice i organizovao je venčanje za 80 ljudi kada je saznao da je trudna. Inače, lekar danas ima privatnu specijalističku ordinaciju i zaposlen je u jednoj bolnici na severu.

Supruga je tokom istrage iscrpno svedočila o sistemskom zlostavljanju i nasilju koje je godinama trpela, a sve je potvrdila i njena majka koja s njima živi sedam godina. Državno tužilaštvo optužnicom za lekara traži 10 meseci bezuslovnog i godinu dana uslovnog zatvora, piše Danica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    31. decembar 2022 | 05:42

    Што си је женио ако је глупа ! ? Њена једина глупост је што се удала за насилног дебила ...

  • Bole

    31. decembar 2022 | 07:39

    Ispade da je on glup.

  • dziber iz beograd

    31. decembar 2022 | 00:35

    Budala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA