Počelo suđenje "Fantomu s Trešnjevke": "Nisam je uhodio puno, možda dva, tri puta. Zašto? Sviđala mi se..."

Sudija je naložio psihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo je li osumnjičeni bio uračunljiv

  • 1
Hrvatska fantom Foto-ilustracija: Shutterstock

U Opštinskom krivičnom sudu u Zagrebu počelo je suđenje Darku Krsniku poznatom po nadimku "Fantom s Trešnjevke" zbog nametljivog ponašanja prema jednoj Zagrepčanki koju je pratio duže vreme.

"Žao mi je. Kriv sam i kajem se. Zašto sam je pratio? Sviđala mi se i bila mi je lepa. Nisam je uhodio puno, možda dva, tri puta. I nisam joj se obraćao", rekao je u svoju odbranu Darko Krsnik (41) iz Zagorja.

Život joj je pretvorio u pakao uhodeći je i čekajući je ispred zgrade u kojoj radi te ju je pratio na biciklu, napadno gledao i snimao nastojeći po svaku cenu uspostaviti kontakt, prenosi Jutarnji list.

Inače, reč je o muškarcu prozvanom “Fantom s Trešnjevke” jer je u dužem period unosio nemir u živote Zagrepčana "vireći" im kroz prozore stanova.

Poslednji put "pao" je pre desetak dana zbog šarolikog spektra uznemirujućih (ne)dela, te je ponovno pritvoren.

"Šta se dogodilo, okrivljeni? Opišite nam šta ste radili od kraja marta do kraja jula 2020. te od 26. marta do 4. aprila 2022.?" upitao je sudija Krsnika.

On je odgoovrio: "Priznao sam krivicu. Ne moram vam reći šta se dogodilo. Nisam je tako puno uhodio kako se govori. Prošao sam pored nje tri puta biciklom. No, sad sam izvan sebe."

"Nije mi sve to trebalo"

Na dalje pitanje sudije zašto je pratio žrtvu i kako mu se sad sve to čini, Krsnik je odgovorio da ni sam ne zna zašto osim da mu se sviđala.

"Nije mi sve to trebalo. Glupa i loša ideja. Nisam joj se obraćao niti smejao. I ne mislim s time nastaviti. U optužnici piše da sam to radio učestalo, ali nije tačno. Kloniću se te cure. Ne mogu se na to više osvrtati. Neka bude kako su gospoda napisala u optužnici", uveravao je Krsnik sudiju.

Na to mu je sudija ukazao na deo optužbe da se nakon dve godine vratio do iste zgrade i nastavio s uhođenjem, a Krsnik je rekao da se ne seća tog dela.

Predstavnica tužilaštva, inače savetnica USKOK-a postavila mu je pitanje je li mu žrtva rekla da prestane dok ju je pratio.

"Da, rekla mi je da prestanem i opsovala mi sve živo i mrtvo. Par dana sam prestao ići za njom i onda sam ponovno nastavio", odgovorio je optuženik.

"Kakvo je vaše zdravstveno stanje? Jeste li se pre lečili? Čini li vam se vaše ponašanje normalnim? Kako tumačite svoju upornost? Bilo je tu ranije i bludnih radnji, pa zašto ustrajete i ne možete se kontrolisati?" upitao je još sudija Krsnika.

"Ne treba mi psihijatar"

On je jasno i glasno odgovorio: "Psihijatar mi ne treba i neće mi ni trebati jer ja sam dobro i osećam se normalan. Sam se mogu kontrolisati i promeniću ponašanje nabolje. Moram otići iz Hrvatske jer ovde više ne mogu živeti. Ovde je nemoguće zaraditi."

Kako Jutarnji list navodi, reč je o muškarcu koji je još u ranoj mladosti počeo da krši zakon. Osim što je iz stanova krao zlato, satove, videonadzore, mobilne telefone te bankovne kartice, koje je "peglao" po trgovinama kupujući patike, naočare, pantalone..., sudilo mu se i za bludne radnje pre 13 godina kada je pokušao da obljubi jednu devojku koja je jedva uspela da pobegne.

Raspravni sudija naložio je psihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo je li u inkriminisano vreme Krsnik bio uračunljiv.

Video: Hrabra baka nasrnula na lopova, skinula mu fantomku i sprečila krađu: Svaka joj čast

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    3. januar 2023 | 19:56

    Ovaj vise ne bi smeo na ulicu,najbolje u ludaru,i baciti kljuc!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA