≫ 

Porodica ubijene bebe bila pod nadzorom Centra za socijalni rad

Mediji navode da su Goran K. i majka bili u vezi, ali da ubijena devojčica nije bila Goranovo dete

  • 0
Goran Knežević, Zagreb, Hrvatska, ubistvo, beba Foto: Index, Facebook

Čitav region šokiran je zločinom koji se odigrao sinoć u Zagrebu, kada je Goran K. (43) sekirom ubio jednogodišnju devojčicu i zadao teške telesne povrede njenoj majci, svojoj bivšoj partnerki za čiji život se sada bore lekari.

Zločin se dogodio sinoć u porodičnoj kući oko 20.30 nakon porodične svađe.

Mediji navode da su Goran K. i majka bili u vezi, ali da ubijena devojčica nije bila Goranovo dete. Mediji navode da u toj porodici žive još dvoje maloletne dece.

Kako prenosi Jutarnji, porodica je bila pod kontrolom Centra za socijalni rad.

Državna sekretarka Margareta Mađerić rekla je da je odmah po saznanju o zločinu pokrenu vanredni upravni nadzor.

"Ako je bilo propusta, o svemu ćemo obavestiti javnost", dodala je Mađerić.

Na pitanje je li i ranije bilo nasilnih situacija u ovoj porodici, kazala je da je bilo različitih postupanja.

"Utvrđujemo sve okolnosti", rekla je Mađerić.

"Ovde se radi o troje maloletne dece u porodici pa ne možemo o detaljima. Sve što tokom dana i s terena i iz nadležnog Centra dobijemo informacije, ćemo vas odmah obavestiti", rekla je Mađerić.

"Bebu je udarao sekirom u glavu, zvala nas je povređena žena"

Nakon stravičnog ubistva oglasila se i policija. Kako navode, 4. januara 2023. godine od 20.26 časova i u narednih 12 minuta primili su više poziva koji su upućivali na nasilje u porodici na području naselja Peščenica.

"Prvi je poziv uputila žena - žrtva starosti 42 godine - i prijavila zlostavljanje od strane najverovatnije alkoholisanog bivšeg supruga starosti 43 godine. Nakon toga, usledila su još dva poziva, jedan o svađi na drumu, a potom i povređivanju osoba sekirom", navode iz policije.

Kako ističu, odmah po prvom pozivu policiji, na mesto događaja upućeni su policijski službenici koji su dolaskom na mesto događaja utvrdili da je 43-godišnjak sekirom zadao udarce u područje glave detetu i majki deteta koje su pronađene u teškom stanju i kojima su policijski službenici na mestu događaja odmah počeli da pružaju prvu pomoć da bi potom, po dolasku hitne medicinske pomoći, žrtvama krivičnog dela lekarska pomoć bila pružena u bolnicama na području Grada Zagreba.

Pre dolaska policije Goran se udaljio sa mesta događaja i pobegao u nepoznatom smeru privatnim automobilom, u tom trenutku nepoznatih registarskih oznaka.

Naknadno je policija dobila informaciju o smrtnom stradanju muškarca u saobraćajnoj nesreći na AC A3.

"Na mestu smrtnog stradanja muškarca sproveden je uivađj od strane dežurne zamenice ŽDO-a u Zagrebu i ekipe za uviđaja PU zagrebačke i utvrđeno je da se radi o samoubistvu. U ranim jutarnjim satima, 5. januara 2023. godine dobijena je informacija da je dete od zadobijenih povreda preminulo", dodaje se u saopštenju.

Video: Očuh pretukao dečaka (5) na smrt: Telo izneo u torbi i zakopao na obali reke Kuban

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA