≫ 

Ministar pravde Crne Gore osudio nasilje nad Srbima na KiM: Oglasio se i Andrija Mandić

On je apelovao na institucije i međunarodne partnere da obezbede ostvarivanje elementarnih ljudskih prava svim građanima a vinovnike ovih beskrupuloznih napada otkriju i sankcionišu

  • 3
Ranjeni Miloš Stojanović i ranjeni Stefan Printskrin: Youtube/Kosovo Online

Ministar pravde u vladi Crne Gore Marko Kovač osudio je danas sve akte nasilja prema Srbima u Klokotu i selu Gotovuši na Kosovu i Metohiji i pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje.

"Najoštrije osuđujemo sve akte nasilja prema Srbima u Klokotu i selu Gotovuši. Apelujemo na institucije i međunarodne partnere da obezbede ostvarivanje elementarnih ljudskih prava svim građanima a vinovnike ovih beskrupuloznih napada otkriju i sankcionišu", napisao je Kovač na Tviteru.

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta u Crnoj Gori, Andrija Mandić, rekao je danas da odgovorni za napad u selu Gotovuša kod Štrpca, kada su ranjena dva srpska dečaka, moraju da znaju da nikada neće oterati srpski narod sa njihove zavetne zemlje.

"Umesto da mirno proslavljamo Božić, ovi blagi dani su pretvoreni u brigu čitavog srpskog naroda za bezbednost naših sunarodnika na KiM. Kulminacija tog terora je ranjavanje srpske dece na Badnji dan dok su išli po badnjak i prebijanje mladića u povratku sa Božićne liturgije", napisao je Mandić u objavi na Tviteru.

Navodi da atmosfera hajke na Srbe i SPC "budi agresivnost kod antisrpskih ekstremista", ne samo na KiM, nego i na drugim prostorima gde živi srpski narod.

"Odgovorni za ovo nedelo, pored dobijanja adekvatne kazne, moraju znati da nikada neće oterati srpski narod sa njihove zavetne zemlje", dodaje Mandić. Naglašava, da takvi napadi samo dodatno motivišu Srbe na zajedništvo, "ne samo u osudi ovakvih zločina, nego prvenstveno na ukupno zajedničko djelovanje".

Dečak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21) ranjeni su juče u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, iz vozila u pokretu pucao Albanac, pripadnik kosovskih bezbednosnih snaga, a Stefan Tomić iz Klokota, prebijen je dok se noćas sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    7. januar 2023 | 17:41

    Šta mu bi.......

  • Бане

    8. januar 2023 | 09:55

    Шта ли би било да није било Литија а да се овај монструозан чин у Штрпцима од пре два дана десио? Држава би се у најмању руку понашала као Хрбатска, можда нештп између ХР и Албаније кад су овакве ситуације у питању. А народ? Шта би друго било него него у принципу: "Пси лају, каравани пролазе".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA