Policijski pas u autu našao 11 kilograma heroina: Na granici kod Dubrovnika uhapšeni Albanci

Službeni pas za detekciju droga Hunt pozitivno je reagovao na prisustvo droge u središnjem delu vozila.

  • 1

Hrvatska granična policija kod Dubrovnika otkrila je u vozilu albanskih registarskih tablica više od 11 kilograma heroina uz pomoć psa za detekciju droga.

U vozilu su bila dva državljanina Albanije koji su uhapšeni.

Nakon osnovne granične kontrole policijski službenici Stanice granične kontrole Gruda, profiliranjem putnika u vozilu, posumnjali su na krijumčarenje droge nakon čega su vozilo i osobe izdvojeni u drugu liniju granične kontrole te je angažovan službeni pas za detekciju droga Hunt koji je pozitivno reagovao na prisustvo droge u središnjem delu vozila.

Na osnovu naloga sudije istrage Županijskog suda u Dubrovniku izvršena je pretraga vozila kojom je u prepravljenom prostoru ispod menjača brzina i naslona za ruku pronađeno 20 paketa s ukupno 11, 035 kg heroina, saopštila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Vozač i suvozač su uhapšeni, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su heroin nameravali da prevezu iz Albanije na zapadnoevropsko tržište.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlašćene proizvodnje i promet drogama osumnjičeni albanski državljani su uz krivičnu prijavu predati pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Ovo je druga velika zaplena droge policijskih službenika Stanice granične policije Gruda na MCGP Karasovići u poslednjih mjesec dana.

Video: Policija uz pomoć psa za detekciju droga pronašla preko 11 kg heroina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA