≫ 

Na dan Republike Srpske u Banjaluci rođena Milica Rakić: Ime dobila po rođaki, simbolu NATO bombardovanja

Tog dana u Republici Srpskoj rođene su 32 bebe

  • 2
Milica Rakić Foto: Telegraf.rs/ Privatna arhiva

Republika Srpska je na svoj 31. rođendan dobila najlepši poklon - 32 najmlađa stanovnika. Јedna od tih beba je i devojčica Milica Rakić.

Rođena je istog datuma kada i njena imenjakinja i rođaka koja je tragično stradala 1999. godine od NATO bombi u Batajnici kod Beograda. Ekipa RTRS-a sa ponosnim ocem Milanom Rakićem posetila je na UKC-u majku i njihovu prvorođenu bebu.

"Ogromna je povezanost između moje Milice i one Milice. Prvo po imenu, drugo po datumu rođenja, a treće po korenima. Svima nam je drago i iskreno smo počastvovani, jer je to devojčica koja je mučena i koja nas sve podseća na veliko stradanje Srba", kaže Miličina mama Maja Rakić.

Porodica Rakić potiče iz sela Kolunić kod Petrovca. O tragičnoj sudbini njihove, tada trogodišnje rođake Milice, pisao je celi svet. A 24 godine kasnije, u Rakićima je rođena još jedna Milica. Tako od ove godine, Rakići 9. januara slave dva rođendana.

"Sve nas je zatekla vest jer je Milica na svet trebalo da dođe dva dana kasnije. Sveti Stefan je veliki svetac i veseo dan za sve nas, a još više jer je to sećanje na pokojnu Milicu", ističe otac Milan.

Na najvažniji datum Republike Srpske na svet su stigla 32 najmalađa stanovnika.

Video: Milica je poginula u bombardovanju, lik joj oslikan na freski: Drži krst, ima oreol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA