Dvoje mladih planinara u Hrvatskoj bežalo od medveda, pa zalutalo: "Moglo je završiti kobno"

Natprosečno topla zima očito je prekinula zimski san medveda koji su se susreli s mladim planinarima

  • 0
Medved Foto: RINA

U subotu uveče je Hrvatska gorska služba spasavanja na južnom Velebitu uspešno pronašla dvoje mladih planinara koji su se izgubili na Velebitu, piše Večernji.hr.

Prema prvim informacijama, dvoje mladih planinara naišlo je na medveda i u begu od životinje su se izgubili.

- Prema informacijama kojima raspolažemo planinari su iscrpljeni, nepovređeni. Timovi iz HGSS Stanica Gospić na putu su prema lokaciji, a dodatni timovi su u pripravnosti - poručili su na početku akcije iz HGSS-a. Naknadno je javljeno da su mladi planinari spašeni, i da su zajedno sa spašavateljima krenuli su prema sigurnom područuju

- U zimskim uslovima, neiskustvo, neadekvatna oprema i nepoznavanje planine moglo je da završi kobno, ne zbog medveda već zbog niskih temperatura koje vrlo brzo izazovu zahlađivanje pa i smrt. Pazite na sebe - upozoravaju spasioci.

Dvoje mladih planinara su nakon celodnevnog planinarenja bežeći od medveda skrenuli sa staze. Kad su shvatili da su se izgubili, da su iscrpljeni i da ne mogu dalje, uputili su poziv u pomoć.

Natprosečno topla zima očito je prekinula zimski san medveda koji su se susreli s mladim planinarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA