Brojni zvaničnici osudili napad na Beograđane u Sarajevu: "Dižemo glas protiv nasilja u odbrani čoveka"

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić napisala je na Fejsbuku da se sastala sa gostima koji su napadnuti na Ilidži

  • 15
Fudbal fudbalska utakmica deca Foto-ilustracija: Shutterstock

Danas je regionom odjeknula vest o događaju u Sarajevu, odnosno malonogometnom turniru na kojem je došlo do napada na grupu građana iz Beograda i ubadanja jednog od njih.

Oglasili su se brojni zvaničnici iz BiH i Srbije koji su osudili ovaj događaj.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić napisala je na Fejsbuku da se sastala sa gostima koji su napadnuti na Ilidži.

- Osuđujem nasilje i sigurna sam da će napadači odgovarati za učinjeno. Sarajevo je otvoren grad. Uvek protiv nepravde i nasilja, bez obzira odakle dolazi. Zaštitnik čoveka, života i slobode. I večeras dižemo glas protiv nasilja u odbrani čoveka i ljudskih vrednosti. Svi naši gosti su dobrodošli. Tako je uvek bilo i uvek će biti - napisala je Karić.

Ranije je nasilje osudio i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, koji je poslao sličnu poruku i naveo da se radi na pronalasku počinitelja.

Kako je za Klix.ba rekao jedan od učesnika događaja, u hol hotela na Ilidži je najprije upala grupa koja je napala roditelje mladih nogometaša FK Zvezdara iz Beograda, poprskala ih suzavcem i pokušala im oteti zastavu. Nakon toga je ispred hotela jedan od njih izboden nožem i povređen.

Svemu tome prethodio je još jedan incident. Za vrijeme jedne od utakmica, grupa dečaka, učesnika turnira, skandirala je "Ubij Srbina". Ova dva incidenta nemaju veze jedan s drugim.

Reagovali su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boss

    15. januar 2023 | 02:38

    To je ona ista "gradonacelnica" sto nije dala da se na spomeniku Srbima na Kazanima , koje su zverski pobili muslimanski dzihad gradjani Sarajeva , napise da su na tom mestu pobijeni Srbi ??? Sljam

  • Mihailović

    15. januar 2023 | 02:31

    Napadnut je Vučić i nikom ništa. To je za bošnjake normalno...šire mržnju neki i u njihovim medijima protiv Srba bez ikakve reakcije i zato se to dešava...

  • Ne razumem

    15. januar 2023 | 07:38

    A sta srbi traze tamo kad znaju kakvi su muslimani siptari I ustase

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA