≫ 

Privedene osobe koje su urinirale u dvorištu bijeljinske džamije: U pitanju su maloletnici

Ranije su iz Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina osudili nasrtaj na Dašnica džamije u Bijeljini

  • 5
Bosna policija Foto: Shutterstock

Nakon prijave Islamske zajednice policijski službenici Policijske stanice Bijeljina identifikovali su osobe koje su urinirale u dvorištu džamije. Iz MUP-a RS-a su saopštili da su maloletne osobe u pitanju  i to 2006. godište, prenosi Avaz. 

O svemu je obavešten i tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji je naložio da se dostavi Izveštaj o preduzetim merama i radnjama na tužilačku ocenu i dalje postupanje, saopšteno je iz MUP-a.

Ranije su iz Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina osudili nasrtaj na Dašnica džamije u Bijeljini, navodeći da je u petak na društvenoj mreži Fejsbuk objavljen snimak na kojem su nepoznate osobe oskrnavile ovu džamiju koja je u fazi obnove.

- Uz neprimeren čin (namerno vršenje nužde na zid džamije), izrečene su i psovke upućene muslimanima. Medžlis Islamske zajednice Bijeljina snimak će predati Policijskoj upravi u Bijeljini od kojih se očekuje da se što pre pronađu i sankcionišu odgovorne osobe - objavljeno je iz Medžlisa.

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina najoštrije osuđuje ovaj čin i poziva nadležne da ga istraže, odgovorne sankcionišu, te poduzmu mjere da se ovakvi postupci ne ponove.

- Ovo što je učinjeno vređa sve nas i ovo nije prvi slučaj kojim se vređaju i ismejavaju verska osećanja Bošnjaka muslimana u Bijeljini i Janji. Zbog toga ćemo tražiti od policije da ispita ovaj slučaj i utvrdi ko su počinitelji ovog nedela - rekao je Emir Musli, predsednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Video: Skrnavljenje grobnog mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • salko

    16. januar 2023 | 16:56

    Pozdrav za redakciju telegrafa.To se zove objektivno novinarstvo.A sad sto nema komentara nema veze,vec ce se ,dezurni moralisti,pojaviti na nekoj drugoj temi.Razumijemo ih u potpunosti.Vi samo cuvajte dignitet profesije.

  • Odmah da ih pustite

    16. januar 2023 | 16:55

    Mudzahedini I su moju kucu opljackali I srusili cetiri I po stanovnika su proterali cisto srpsko selo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA