≫ 

Žena se utopila u Miljacki, nakon velike potrage izvučeno telo

Odmah smo alarmirali dežurni tim GSS Novi Grad Sarajevo koji su vršili potragu za nestalom na teritoriji Opštine Novi Grad Sarajevo tačnije u koritu reke Miljacke

  • 0
Sarajevo, poplave Foto: Tanjug/AP

Nešto iza 2 sata na poziv dežurnog operativnog Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo, Operativnog centra civilne zaštite Kantona Sarajevo, Operativnog centra civilne zaštite opštine Novi Grad Sarajevo, stigla je prijava da je mlađa ženska osoba doživela nesreću i pala u nabujalu rijeku Miljacku na Skenderiji.

"Odmah smo alarmirali dežurni tim GSS Novi Grad Sarajevo koji su vršili potragu za nestalom na teritoriji Opštine Novi Grad Sarajevo tačnije u koritu reke Miljacke. U ispomoć su nam pritekle kolege iz GSS Kantona Sarajevo, Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo te Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

U 3:58 časova smo u nabujaloj rijeci "Miljacka", nedaleko od Centra za edukaciju sport i rekreaciju "Safet Zajko", uočili telo na površini koje je nosila reka, nakon čega su spasioci pristupili izvlačenju beživotnog tela uz prisustvo i pomoć Policijskih službenika MUP KS na obalu reke gde je obavljen uviđaj", rekli su iz Gorske službe spasavanja Novi grad Sarajevo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA