≫ 

Izlila se Drina u Karakaju: Voda ušla u dvorišta i podrume kuća, spasilačke službe na terenu

Na terenu su pripadnici Službe civilne zaštite sa rezervnim sastavom, kao i Profesionalne vatrogasno spasilačke jedinice koji pružaju pomoć građanima kako bi štete bile što manje

  • 0
Poplave Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Reka Drina izlila se danas iz korista u naselju Terminal u Karakaju, gde je poplavila dvorišta i podrumske prostorije u četiri stambena objekta, saopšteno je iz Grada Zvornika.

U ovom naselju ugroženo je 40-50 kuća, u Tršiću jedna kuća, kao i vikend naselje Srednji Šepak, navodi se u saopštenju.

Poljoprivredno zemljište je poplavljeno u Roćeviću, Šepku i Tršiću. Protok na Hidroelektrani Mali Zvornik iznosi 2.069 kubnih metara u sekundi, dok je protok na HE Bajina Bašta 2230 kubnih metara u sekundi.

Zbog porasta nivoa reke Drine reka Hoča je usporila svoj tok i počela na svom ušću da se izliva na okolno zemljište. Popunjenost korita reke Sapne je oko 30-40 odsto.

Na terenu su pripadnici Službe civilne zaštite sa rezervnim sastavom, kao i Profesionalne vatrogasno spasilačke jedinice koji pružaju pomoć građanima kako bi štete bile što manje. Dovezene su vreće sa peskom, a angažovani su i kamioni za prevoz nameštaja iz ugroženih objekata.

Gradska plaža u Zvorniku je takođe poplavljena. Iz Grada Zvornika mole građane da do daljnjeg ne šetaju stazom pored reke Drine, niti da se približavaju nabujalom vodotoku, prenela je RTRS.

Video: Da li će Kućica na Drini izdržati silinu nabujale reke: Poplavljen simbol Zapadne Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA