Produžen pritvor radnici koja je koleginici danima sipala otrov u kafu

Oštećena je zajedno sa njom radila u Pedagoškom zavodu i bila je načelnica jednog od odeljenja

  • 0
Banjalučanka Nina osumnjičena da je danima sipala sugrađanki otrov u kafu, Kafa otrov Foto: Shutterstock

Okružni sud u Banjaluci produžio je pritvor za još dva meseca Nini Ninković (57) osumnjičenoj za pokušaj ubistva, koja je danima koleginici sa posla sipala otrov u kafu.

Po ovom rešenju pritvor prema osumnjičenoj može trajati najduže dva meseca, odnosno do 21. marta 2023. godine, navedeno je u odluci suda, prenosi Srpskainfo.

Kako je saopšteno iz banjalučkog suda, pritvor je produžen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogla da utiče na svedoke, kao i zbog bojazni da će ponoviti ili dovršiti krivično delo, prenosi UNA TV.

Ninković je bila zaposlena u Pedagoškom zavodu RS u Banjaluci, a iz Okružnog javnog tužilaštva je ranije saopšteno da je osumnjičena da je od 8. do 21. decembra 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T. S. iz Banjaluke, materiju opasnu po život i zdravlje u nameri da je ubije.

Oštećena je zajedno sa njom radila u Pedagoškom zavodu i bila je načelnica jednog od odeljenja.

Sve su snimile nadzorne kamere koje su postavljene u prostoriju, nakon što je oštećena posumnjala da se nešto dešava i sve prijavila policiji.

Veštačenjem je utvrđeno da su se u kafi nalazili mravocid, kao i natrijum- hipoklorit, jedan od sastojaka sredstva za čišćenje "Domestos".

Video: Deca otrovana hranom dobro, petoro na kućnom lečenju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA