Apelacioni sud odbio žalbu: Saša Čađenović ostaje u pritvoru

On se tereti da je 2020. godine postao član kriminalne organizacije koju je formirao Radoje Zvicer

  • 0

Apelacioni sud Crne Gore odbio je, kao neosnovanu, žalbu branioca specijalnog tužioca Saše Čađenovića na rešenje Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora za dva meseca.

"Rešenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor za još dva meseca okrivljenom Saši Čađenoviću zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st. 2 u vezi st. 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i četiri krivična dela zloupotreba službenog položaja iz čl.416 st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, koja su mu stavljena na teret naredbom o sprovođenju istrage Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore", navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Viši sud u Podgorici produžio je pritvor okrivljenom Čađenoviću po pritvorskim osnovima iz čl. 175 st. 1 tač. 1 i 2 ZKP-a, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i da bi okrivljeni ostankom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svjedoke i saučesnike.

Navedenim rešenjem Višeg suda određeno je da pritvor po tom rešenju može trajati do 09.03.2023. godine, dodaje se.

Čađenović je uhapšen 9. decembra 2022. godine na poslu nakon što je njegov kolega Miloš Šoškić doneo odluku o otvaranju istrage i nalog za hapšenje specijalnog tužioca.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) donelo je ranije naredbu o sprovođenju istrage protiv Čađenovića, kojeg terete da je sredinom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koju je formirao Radoje Zvicer.

Specijalni tužilac Miloš Šoškić predložio je tada da se Čađenoviću odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svedoke i saučesnike.

Video: Snimak hapšenja Slobodana Kašćelana navodnog vođe Kavačkog klana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA