Telo ubijenog brata sakrio u šumi, pa policiji prijavio njegov nestanak: Rešen slučaj nestalog Željka

"Šlibar je rođen 3. decembra 1968. godine, a prijavljeno prebivalište mu je u Kutini u Ulici Matije Gupca. Srednje je telesne građe, visok oko 175 cm, smeđe kratke kose"

  • 2
Željko Šlibar Foto: Nestali.hr

Policija je razrešila nestanak Željka Šlibara (51) iz Kutine, a osnovano se sumnja da ga je usmrtio 56-godišnji brat a zatim sakrio telo u obližnjoj šumi, prenosi Index.hr.

56-godišnjak je zatim uredno policiji prijavio nestanak brata tvrdeći da se 6. novembra 2020. udaljio s mesta stanovanja i detaljno opisao šta je nosio na sebi.

"Šlibar je rođen 3. decembra 1968. godine, a prijavljeno prebivalište mu je u Kutini u Ulici Matije Gupca. Srednje je telesne građe, visok oko 175 cm, smeđe kratke kose s čeonom ćelavosti, smeđih očiju i teško pokretan. U vreme nestanka na sebi je imao crni donji deo trenerke, tamnu majicu dugih rukava s belim okoratnikom i patike", objavila je tada policija.

Policija objavila detalje

U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj održana je konferencija za medije, na kojoj su načelnik Policijske uprave Luka Pešut, direktor Službe kriminalističke policije Igor Pasanec i direktor Odseka opšteg kriminaliteta Tone Mašunjac predstavili detalje istrage o nestanku muške osobe iz 2020. godine.

"Policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave u saradnji s Upravom kriminalističke policije te u koordinaciji sa Županijskim državnim tužilaštvom u Sisku dovršili su složeno, opsežno, višegodišnje kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo na štetu tada 51-godišnjeg muškarca.

U sklopu kriminalističkog istraživanja započetog početkom novembra 2020. godine, kada je ova Policijska uprava i dobila prijavu nestanka tada 51-godišnjeg muškarca s kutinskog područja, do januara 2023. godine preduzet je niz istražnih radnji kao i potrebitih veštačenja, kroz koje je nesporno utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da je 56-godišnjak, dana 5/6.  novembra 2020. godine na adresi prebivališta ubio tada 51-godišnjeg muškarca, a radilo se o teško bolesnoj, slabo pokretnoj osobi s posebnim potrebama.

U cilju prikrivanja izvršenja krivičnog dela, osumnjičeni je telo 51-godišnjaka sakrio u blizini mesta stanovanja, gde su početkom marta 2022. godine pronađeni i u sklopu istrage izuzeti delovi tela i odeće za koje je naknadno potvrđeno kako se radi o nestalom.

Osumnjičeni 56-godišnjak je uz krivičnu prijavu predat pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave", objavila je policija.

Video: Ilija koji je ubio oca, majku i dedu nije stigao u Viši sud

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jerko

    25. januar 2023 | 14:53

    Gleda Skadar vidi Zadar !

  • Mali

    26. januar 2023 | 00:06

    Ovaj ima različite poglede na svet🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA