• 0

Vlasnik kuće u čijem je dvorištu pronađena mrtva beba: Nije tačno da je bila u smeću, od nedelje nismo spavali

Dvorište bilo pod policijskom opsadom do 15 sati

  • 0
Hrvatska policija mrtva beba

Foto-ilustracija: Shutterstock

Mesto iznad Hlevnice, na hrvatsko-slovenskoj granici u Opštini Đurmanec, gde je u nedelju oko podne pronađeno mrtvo telo novorođene bebe, prekjuče je do 15 sati bilo pod policijskom opsadom. Uz policiju, na teren je izašao HGSS sa psima, kako bi se pokušalo pronaći što više tragova koji bi doveli do osobe ili osoba koje su tu ostavile tek rođeno dete. Budući da su svi akteri istrage otišli s mesta događaja, uviđaj je očito završio.

Susedi su u šoku i ćutljivi. Ipak, Jutarnji je uspeo da prekjuče dođe do vlasnika kuće u čijem je dvorištu pronađeno dete i da razgovara s njim i njegovom nećakom Romanom Karničar, koja se i te nedelje, kao i svake druge, uputila na ručak u kuću svog ujaka Štefa Grileca, koji u beloj kući uz lokalnu cestu NC3 "Hlevnica" Cestarci - Hustići, živi sam. Kasnila je, dogovor je bio u podne, ali ima malu bebu, pa je za nju vreme relativan pojam. Na manje od sto metara od ujakove kuće zaustavili su je policajci, iza njih je bila razvučena policijska traka. Prolaz je bio zabranjen. Bilo ju je strah da se nije što dogodilo ujaku jer sve bilo puno policije. Okrenula se i došla obilaznim putem, ujak je bio živ i zdrav, a na vrata njegove kuće u kojoj živi sam, oko 15 sati pokucali su kriminalisti. Tada su saznali da je na ujakovu zemljištu, malo dalje od same kuće, pronađeno mrtvo telo.

Bledi kriminalisti

"Bili su vrlo bledi, kao da im je mučno. Ispitivali su nas gde smo bili tih dana, nisu otkrivali zašto. Tek kad sam ih pitala je li mrtva osoba u pitanju, jer da je sudar ne bi bilo toliko policije, saznali smo da je reč o bebi", rekla je za Jutarnji Romana.

Jednog od policajaca poznaje i on joj je kasnije rekao da u 20 godina službe nije video takav prizor. Iako dosad nije zvanično potvrđeno, svi u svedočenjima govore da su bebu verojatno već napale životinje, što se moglo videti po stanju tela.

Ni Romana ni njen ujak, potvrdio nam je i on sam, od nedelje nisu spavali.

"Vidim sliku koju nisam videla", kaže Romana.

"Pa zamislite kad vam u dvorištu nađu nešto tako strašno, mrtvo novorođenče", uznemiren je Štef.

Romana kaže da je možda i ona sama, kad je u petak išla kod ujaka, prošla onuda, a da nije primetila ništa. Muči je to sad jako, i sama ima bebu.

Ljute se zbog medijskih navoda da je beba pronađena u smeću su ljuti jer se šire dezinformacije, a "to je sad najmanje što treba raditi".

"Tu je ujak ostavio krupni šljunak nakon popravka puta do kuće. Beba je, navodno, pronađena na vrhu te hrpice", kaže Romana.

Ona je i sama nekad živela tu, na istom imanju.

Štef Grilec je vozač kamiona, mora raditi i u ovom mu je stanju sve to vrlo teško. Policijska traka je sad na dva metra od ulaza u njegovu garažu.

Zona uviđaja

"Kad sam ujutro u nedelju oko četiri sata otišao na posao, sve se činilo u redu. Nisam ništa ni ikoga video. Kad sam se vratio, ispred moje kuće bila je policija i traka zone uviđaja. Samo se nadam da će se što pre otkriti istina jer ovo nas je sve šokiralo", zaključuje Štef.

Prema zasad dostupnim informacijama, uz bebu je pronađen i deo ćebeta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok