≫ 

Detalji incidenta na skijalištu u Hrvatskoj: MMA borci brutalno pretukli spasioce i devojku

Nasilnici su provozali auto BMW na stazi blizu hrvatskih spasilaca

  • 3
Najduža staza za skijanje, Austrija Foto: Printskrin/RTS

U nedelju uveče došlo je do incidenta na popularnom skijalištu Platak u Hrvatskoj kada su pretučeni gorski spasioci i jedna devojka.

Detalje neviđenog divljaštva za Novi list ispričao je jedan od gostiju koji se zatekao te večeri u jednom baru.

Trojica mladića koja su provela poslepodne u baru, u večernjim su satima ispred bara u snegu vežbali MMA tehniku rvanja, a potom su oko 20.15 sati odlučili da provozaju BMW na stazi u neposrednoj blizini baze Hrvatske gorske službe spasavanja.

BMW je vrlo brzo nakon divljanja zapeo u snegu pa su putnici pokušali da ga izvuku guranjem i otkopavanjem, ali neuspešno.

Članovi GSS-a su nakon dugog dana boravili u baru, a jedan od njih je krenuo na spavanje u bazu. U trenucima kada je ostavio skije i krenuo prema ulazu u bazu HGSS-a pored ulaza na žičaru, mladić i devojka su mu preprečili prolaz zahtevajući da im motornim sankama izvuče BMW iz snega. HGSS-ovac im je rekao da to ne može te da ide na spavanje. Mladić ga je tada nokautirao a on je ostao da leži u nesvesti.

Incident je video jedan od gostiju bara te je potrčao u pomoć i odvojio napadača od povređenog HGSS-ovca.

Ali, mladić se nije mirio s odvajanjem te je počelo naguravanje, a ubrzo su mu se pridružila i druga dvojica putnika iz BMW-a.Tada je dotrčao i drugi član HGSS-a u pomoć, ali i on dobija snažan udarac u glavu te ostaje na tlu.

Situacija je eskalirala jer se prvi povređeni član HGSS-a probudio i seo ne bi li došao sebi, ali je tada zaradio s leđa udarac nogom u glavu te se više nije znalo je li uopšte živ.

Najbliži pomagači su pokušali da mu izvuku jezik, daju kiseonik i oživljavaju ga, a istovremeno su prvog koji je istrčao u pomoć iz bara napala dvojica putnika iz BMW-a, prvo šakama, a potom su ga bacila na pod i nastavila da ga šutiraju.

Jedna ženska osoba je htela da zaustavi iživljavanje i pomogne, ali zaradila je četiri direktna udarca šakom u glavu i pala.

Mladići, obojica teža od stotinu kilograma, su nastavila "cipelariti" pomagača celo vreme vičući: "Mi smo borci. Znate vi ko smo mi". Tada je već stigla hitna pomoć po teško povređenog HGSS-ovca, a potom i policija koja je odvela trojicu divljaka.

Trojac je pušten iz pritvora, ali juče nisu sami otišli po vozilo, već su poslali predstavnika koji je platio GSC-u 265 evra da izvuče auto.

Kako prenose hrvatski mediji, GSS-ovac koji je bio prvi na udaru zaradio je potres mozga i povredu vratne kičme te se ne seća incidenta.

Dobronamjernik koji je prvi pritekao u pomoć je završio sa slomljenom rukom i ugruvan, a ženska osoba koja je želela da zaustavi iživljavanje ima unutrašnje krvarenje u plućima.

Video: Svirepo prebijena grupa devojaka: Seksualno ih uznemiravali, a potom ih pretukli na mrtvo ime

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    1. februar 2023 | 17:02

    Nisu oni nikakvi borci ,obicne sline i nasilnici. Zatvoriti na dozivotnu i baciti kljuc. Samo mi nije jasno kako su tako brzo pusteni na slobodu.

  • Fredy

    1. februar 2023 | 18:15

    Oni su obicni kokosari, bez mozga i kulture. Tupani, glupani, zaostali u razvoju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA