• 0
 ≫ 

Bizaran slučaj u Hrvatskoj: Majka rekla ćerki da je muž vara, ona je prijavila za psihičko zlostavljanje

 ≫ 

Posle prijave policiji, penzionerka je proglašena krivom jer je počinila prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici

  • 0
Majka i ćerka ljute angry aged mother and daughter

foto: Shutterstock

Penzionerka (73) iz Zagreba, prošle godine nazvala je ćerku i rekla joj da joj je muž neveran.

Zbog toga ju je ćerka prijavila policiji, pa je majka prošle godine osuđena da je počinila psihičko nasilje nad ćerkom i zetom. Ovih dana je postupak protiv 73-godišnjakinje okončan pravosnažnom presudom, piše Danica.hr.

U oktobru prošle godine 73-godišnjakinja je nepravosnažno osuđena za nasilje u porodici. U presudi stoji da je ona u junu 2022. oko 11 sati, u gradu na širem zagrebačkom području, nazvala ćerku na mobilni telefon i rekla joj da je suprug vara.

"Počinila je psihičko nasilje u porodici na način da je na mobilni telefon nazvala ćerku (52) te joj govorila razne neistine o njenom suprugu (54), da je suprug vara, da ima brojne ljubavnice te da mu ne treba verovati. Osim toga, rekla je kako on nikada nije prestao da pije i da je zapostavlja, što je kod ćerke i zeta prouzrokovalo povredu dostojanstva i uznemirenost", stoji u zaključku sutkinje Opštinskog suda.

Posle prijave policiji, penzionerka je proglašena krivom jer je počinila prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, za koji joj je izrečena novčana kazna od 2.000 kuna, piše Danica.

Takođe, dobila je i zabranu približavanja, uznemiravanja ili uhođenja žrtava nasilja, odnosno ćerke i zeta. U presudi stoji da se 73-godišnjakinja ne sme približavati žrtvama na udaljenosti ne manjoj od pet metara na svakom mestu gde bi se zatekli, da ih ne sme uznemiravati na mobilni ili kontaktirati s njima tri meseca.

Visoki prekršajni sud je preinačio je presudu i odmah pravosnažno oslobodio penzionerku. "Sud smatra da takva radnja počinjenja, sama za sebe, a imajući na umu da je notorno da psihičko nasilje nije počinjeno baš svakom grubo izgovorenom reči, ne ispunjava bitna obeležja psihičkog nasilja. Naime, iz činjeničnog opisa nije vidljiva nikakva agresivnost u ponašanju okrivljene", stoji u presudi Visokog prekršajnog suda.

Video: Devojka uz pomoć kućnog aparata uhvatila dečka u prevari: Nisam ni znala da se sve snima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok