≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka Damira uhapšenog u Zambiji zbog krijumčarenja dece: "Sinoć je poslao poruku da se vraćaju nazad"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ispričala je da se ne želi prisećati ova dva meseca jer joj je bilo jako teško te da joj je stalno bio u mislima i Damir, ali i svi oni koji su u pritvoru s njim

  • 0
Hrvati Zambija trgovina ljudima usvojitelji usvajanje dece Foto: Tanjug/AP

Mirjana Magić, majka Damira Magića, jednog od usvojitelja koji je zajedno sa još sedmoro Hrvata poslednja dva meseca proveo u pritvoru u Zambiji zbog sumnje u ispravnost dokumenata i optužbi za pokušaj krijumčarenja dece, a koji su danas pušteni na slobodu, rekla je da se sve ovo vreme nije čula s njim, već da joj je sinoć poslao poruku da dolazi.

- I sama se pitam odakle mi je poslao poruku. Već je on tada verovatno znao o čemu je reč - kaže, piše Index.hr.

Ispričala je da se ne želi prisećati ova dva meseca jer joj je bilo jako teško te da joj je stalno bio u mislima i Damir, ali i svi oni koji su u pritvoru s njim.

- Saosećam sa svima njima i jako mi je teško. Nikome ovo ne bi bilo lako i očekujem ga. Dok ga ne vidim, ne verujem - kaže Mirjana.

Kaže da nije znala da ide u Zambiju

Kaže da joj je Damir rekao da će usvojit i dete, ali da joj nije rekao da ide u Zambiju te da je za celi slučaj saznala putem medija.

- Čuvao me jer zna da imam slabo srce. Htela sam mu na odlasku još nešto reći, ali je već otišao. Sve sam saznala preko televizije, možete zamisliti kako sam se osjećala - kaže Mirjana.

Kaže da je znala da je sa papirima sve u redu i da optužbe nisu osnovane. Takođe je rekla da je bila u kontaktu sa majkom Damirove supruge koja joj je rekla da se moraju nositi sa tom situacijom.

- Sve je to sada polako iza nas - kazala je Mirjana.

Ministarstvo će pružiti pomoć za osmoro hrvatskih državljana, još se ne zna što će biti sa njima

Podsetimo, danas je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova potvrdilo informaciju da je sud u Ndoli odbacio optužnicu protiv hrvatskih državljana za trgovanje decom i krijumčarenja dokumenata pa će tako četiri para iz Hrvatske uhapšena početkom decembra prošle godine u roku od 48 sati krenuti natrag za Hrvatsku.

- U povratku u Hrvatsku, kao i tokom celog dosadašnjeg postupka, nadležni organi osiguraće hrvatskim državljanima svaku potrebnu pomoć - kazali su danas iz MVEP-a.

Video: Auto zgužvan kao konzerva: Stravična saobraćajna nesreća na Mostu na Adi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA