Vreme čitanja: oko 1 min.

Lekar fizički napao koleginicu u zagrebačkom domu zdravlja: Pacijenti pokušali da joj pomognu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lekar je hteo da zakaže pregled

  • 2
Doktor lisice hapšenje Foto: Shutterstock

Lekar, koji je došao kao pacijent, u petak je prvo verbalno, a zatim i fizički napao inženjerku radiologije u zagrebačkom Domu zdravlja Zapad. U pomoć su joj pristigli kolege i pacijenti, a u napadu je lakše povređena.

"Mi kao uprava smo u svakodnevnom kontaktu s njom. Pružamo joj svu moguću podršku koja joj je potrebna. Ona je trenutno na bolovanju - rekla je Jelena Rakić Matić, direktorka Doma zdravlja Zapad za Novu TV.

U sve se uključila i policija, a direktorka nije htela da iznosi okolnosti napada dok traje postupak, prenosi 24sata.hr.

Navodno je do incidenta došlo kada je 60-godišnjak hteo da zakaže pregled. Radi se lekaru, koji je radnik istog Doma zdravlja, ali na drugoj lokaciji.

"Mi već sprovodimo neke radnje koje kao poslodavac možemo. Kada dobijemo izveštaj iz policije, onda zavisno o tome šta tamo bude pisalo, šta bude zakonski moguće, mi ćemo učiniti", rekla je Rakić Matić i dodala da ni otkaz nije isključen.

Napadač je na bolovanju još od ranije, a policija ga je po završetku istrage predala pritvorskom nadzorniku. Poseban izveštaj poslat je nadležnom državnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cro

    9. februar 2023 | 07:43

    Eto kako nam je kako smo usli u evropu

  • Ja

    9. februar 2023 | 08:17

    Kod nas je stanje takvo da pri odlasku u dom zdravlja popijes lekove za smirenje ili jednostavno uletis i bijes koga stignes od zdravstvenih radnika jer bagra je samo za batine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA