Vreme čitanja: oko 1 min.

Treslo se tlo u Albaniji, zemljotres se osetio i u Severnoj Makedoniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Epicentar potresa bio je kod Tirane, a osetio se i u Ohridu

  • 1
Zemljotres, seizmograf Zemljotres / Foto-ilustracija: Shutterstock

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihterove skale koji je danas pogodio područje Albanije sa epicentrom u selu Medka, sedam kilometara udaljenom od Tirane, osetio se i u Severnoj Makedoniji.

Zemljotres se osetio se na širem epicentralnom području, javio je portal ABCnjuz na albanskom jeziku. Za sada nema prijava o materijalnoj šteti.

Inače, pre nekoliko dana albanski seizmolog Edmond Duši izjavio je za ovaj portal da Albanija ima seizmičku aktivnost nakon razornog zemljotresa u Turskoj, ali joj ne preti opasnost od jačih potresa, jer se, kako je objasnio, ne nalazi na istoj tektonskoj ploči.

Potres se osetio i na području Prespe i Ohrida. Skopski seizmolozi su zemljotres registrovali na području Albanije, 130 km jugozapadno od Skoplja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    9. februar 2023 | 19:20

    NIGDE U SVETU VISE NEMOZETE VIDETI NA NEBU VELIKA JATA PTICA !!! SIROM SVETA ZEMLJOTRESI I RATOVI !!!! DALI SU OVO BIBLIJSKI ZNACI APOKALIPSE??!!??!! DALI SE BLIZI KRAJ OVOJ CIVILIZACIJI NASOM KRIVICOM???!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA