Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivica Todorić i pravosnažno oslobođen optužbi o izvlačenju 1,25 miliona evra?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Todorić i još tri osobe teretile su se da su iz Agrokora izvukli 1,25 miliona evra preko računa jedne of-šor kompanije u Švajcarskoj

  • 0
ivica todoric, jutjub kanal, hrvatska, agrokor Printskrin: Youtube/Ivica Todorić

Prvi postupak iz afere Agrokor poznat kao "mali Agrokor", izgleda da je dobio svoj pravosnažni epilog. Kako javlja Jutarnji, pozivajući se na nezvanična saznanja, Vrhovni sud RH potvrdio je presudu po kojoj su vlasnik Agrokora Ivica Todorić, Ante Huljev, Piruška Canjuga i Nikole de Rosi oslobođeni optužbe da su Agrokor oštetili za oko 1,25 miliona evra.

Todorić i ostale spomenute osobe teretile su se da su iz Agrokora izvukli 1,25 miliona evra preko računa jedne of-šor kompanije u Švajcarskoj kojoj je, prema navodima optužnice, plaćen fiktivni savetodavni posao, odnosno posao koji nije obavljen.

Međutim, nakon sprovedenog sudskog postupka, sudsko veće Županijskog suda zaključilo je kako nema dokaza da se radilo o fiktivnom poslu i optužene je oslobodilo odgovornosti.

Tužilaštvo se žalilo na tu presudu, a Vrhovni sud je na sednici održanoj 25. januara 2023. potvrdio prvostepenu presudu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA