Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika zaplena droge u vikendici u Hrvatskoj, uhapšen i Srbin: Policija pronašla 400 kg raznih narkotika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna od većih zaplena droge u Hrvatskoj u poslednjih 10 godina

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Zagrebačka policija saopštila je danas da je završena kriministalička istraga u slučaju zaplene 400 kilograma raznih narkotika u vikendici u Zelini, kada su uhapšeni jedan državljanin Srbije i državljanin Hrvatske.

Droga je zaplenjena u iznajmljenoj vikendici, a reč je o raznim vrstama narkotika, uglavnom o marihuani i ekstaziju, tzv. spidu, u vrednosti od oko milion evra.

Šef kriminalističke službe i šef Službe za analitiku i odnose sa javnošću, Goran Lauš i Marija Goati, su na konferenciji za novinare rekli da je ovo značajna zaplena droge u Hrvatskoj i da je jedna od većih u poslednjih 10 godina.

Jutarnji list piše da je policija drogu otkrila u iznajmljenoj vikendici na području Zeline, koja je po svemu sudeći služila kao skladište droge za kriminalce koji su njome trgovali.

Osim droge, kažu, pronađena je i manja količina oružja, odnosno kratke puške sa prigušivačima s više stotina metaka, kao i kilogram plastičnoga eksploziva velike razorne moći.

Video: Policija pretresom stana pronašla 3kg kokaina i 70 hiljada evra: Uhapšen osumnjičeni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA