≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ni mama sudija ga nije spasila: Potvrđena optužnica protiv mladog Hrvata koji je silovao bivšu devojku

Vreme čitanja: oko 3 min.

U optužnici stoji da se mladić nije mirio s prekidom veze, već je devojku sistematski  pratio, ucenjivao, maltretirao, pretio ubistvom i u više navrata je silovao

  • 2
Sudjenje, sud , sudski cekic, pravda, sudija Foto: Shutterstock

Potvrđena je optužnica protiv 29-godišnjeg sina jedne od svojevremeno najuglednijih sudija u Hrvatskoj. To znači da su teške optužbe za višegodišnje seksualno zlostavljanje i silovanje devojke s kojom je bio u vezi prošle proveru optužnog veća Županijskog suda u Zagrebu, javlja Telegram.

Optuženik, koji se od sredine decembra prošle godine nalazi u istražnom zatvoru, bio je danas doveden pred sudije. Međutim, odbio je da prati tok sednice optužnog veća pa je vraćen u Remetinec, piše Telegram.

Podsetimo, u optužnici stoji da se mladić nije mirio s prekidom veze, već je devojku sistematski  pratio, ucenjivao, maltretirao, pretio ubistvom i u više navrata je silovao, prenosi Index.

Žrtva je u svom iskazu navela kako nije imala poverenja u pravosudni sistem ni policiju, a jedan od razloga je taj što je majka mladića s kojim je htela da prekine vezu bila moćan sudija, citira Telegram delove optužnice. Navela je da joj je sudija u više navrata obećavala da će svog sina maknuti od nje, reći mu da je pusti na miru, ali da u tome nije uspela, pisao je Telegram.

Devojka ga je ipak prijavila u decembru prošle godine pa je protiv mladića pokrenut krivični postupak. Telegram je u međuvremeno doznao da je mladić nekoliko meseci proveo u istražnom zatvoru i da je sredinom juna pušten da se brani sa slobode. Izrečena mu je mera zabrane približavanja žrtvi, ali nju je prekršio.

Prisluškivao je i snimao

U optužnici koja je danas potvrđena navedeni su dodatni detalji. Među ostalima, navedeno je kako je mladić bivšoj devojci ubacio u stan prislušni uređaj i mini kameru. Snimao je tako, tvrdi, intimne odnose koje je imala sa svojim novim dečkom, a zatim je tražio da i njega zadovoljava na isti način. Optužen je i da joj je automobil namazao izmetom i zatrpao smećem, da joj je pretio ubistvom, da ju je zarobio u stanu, piše Telegram.

Devojka je krajem septembra prošle godine prijavila da joj se 29-godišnjak približio u tramvaju i da joj se obratio. Tvrdi da ju je pitao zašto se ljuti na njega i hoće li ići s njim na kafu ili kebab. Kaže da se uplašila i nazvala policiju i prijavila da se mladić koji je prati nalazi kraj nje u tramvaju broj 11. Dok je još pričala s policajcem, mladić je nastavio da joj se obraća.

- Mogu ja da izađem ako želiš - rekao joj je. Ali, nije izašao, nego je seo na sedište u tramvaju blizu devojke. Sve što je devojka prijavila potvrđeno je snimkom kamera iz tramvaja.


Na snimcima se vidi da je mladić tokom vožnje sve vreme gledao prema devojci i da je u njenom smeru podigao mobilni telefon. Prišao joj je pošto je njena koleginica izašla iz tramvaja. Mladić je stajao od devojke udaljen tek nekoliko centimetara, piše Telegram. Prema snimku, to je trajalo minut i 11 sekundi. Ona je okretala glavu i pričala telefonom, a on joj se sve vreme obraćao.

Na snimku se vidi da mladić u idućem trenutku seda na sedište udaljeno dva metra od devojke i da gleda u njenom pravcu i smeje se. Zabeleženo je da se okrenuo za njom pošto je izašla iz tramvaja.

Tužilaštvo je još početkom oktobra prošle godine zatražilo da se okrivljenom odredi istražni zatvor zbog kršenja mere zabrane približavanja. Međutim, istražni sudija je taj zahtev odbio. Kaže da je bio uveren da je bila reč o slučajnom susretu. Sinu sudije nije odredio istražni zatvor uz objašnjenje da nema dokaza da je pratio žrtvu.

Takođe, sudija je naveo da ponašanje okrivljenog u tramvaju nije predstavljalo eklatantno kršenje mera zabrane približavanja, piše Telegram. "Taj događaj nije bio takvog intenziteta i karaktera da bi opravdao određivanje istražnog zatvora", napisao je sudija.

Na odluku sudije je tužilaštvo uložilo žalbu, ali je vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda odbilo žalbu. Zaključili su, kao i istražni sudija, da mladić može da ostane na slobodi uprkos kršenju mere zabrane približavanja žrtvi.

Video: Advokat Vasilije Arsić: Sprema se optužnica protiv ranjenog Đuzića i napadača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đuro

    21. februar 2023 | 18:14

    Isto kao kod nas 😂😂😂

  • Bata

    21. februar 2023 | 18:45

    Bolesnik. Žalosno što ga majka podržava i pitanje je da li ona takvim ponašanjem zaslužuje da bude sudija? Na isti način i kod nas funkcioniše pravosuđe, korumpiranost i kriminal bez granica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA