Vreme čitanja: oko 1 min.

Poginulo dvoje pirotehničara. "Hteli su da budemo sigurni i platili to životom"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uviđaj je usledio tek nakon razminiranja minskog polja

  • 1
Bombe Printskrin: Youtube/Info LIGA Ivanjica

Dvoje pirotehničara poginulo je u minskoj nesreći u mestu Čanak, na delu Vrlet-Skokovi, prilikom razminiravanja minskog polja, saopštila je ličko-senjska policija.

"Istina je, stradali su pirotehničarka i pirotehničar, a detalje ćemo znati po obavljenom uviđaju. Godinama se tamo radi na razminiranju", rekao je za 24sata načelnik Nikša Bogdanić iz Hrvatskog centra za razminiranje.

Nezvanično se saznaje da je pirotehničarka preminula na licu mestu, dok su muškarca pokušali da reanimiraju i odvedu do bolnice u Gospiću, ali su povrede bile preteške te je preminuo.

Kako je Hini rekla portparolka PU Maja Brozičević, najpre je trebalo pregledati, a zatim i razminirati minsko polje, a potom izvući poginulu pirotehničarku. Tek nakon nekoliko sati mogao je da počne uviđaj, prenosi Index.

Načelnik Opštine Plitvičkih Jezera Ante Kovač je u izjavi za Hinu s mesta nesreće rekao da mu je žao stradalih, tim više što su i pomagali da se prostor razminira i da bude siguran, kako ne bi stradali domaći ljudi, a sad su to platili životom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA