Vreme čitanja: oko 1 min.

Republika Srpska šalje 20 kamiona pomoći turskom narodu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uprkos velikoj želji da se pomogne i sirijskom narodu, Dodik je rekao da nažalost ovaj put Srpska neće biti u mogućnosti da pošalje pomoć jer ne postoji način da se organizuje prevoz i prelazak granice

  • 4
Turska zemljotres Foto: Tanjug/AP

Republika Srpska sutra šalje 20 kamiona pomoći prijateljskom turskom narodu u najugroženijim područjima pogođenim zemljotresom, najavio je danas predsednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je naveo da je Srpska još jednom pokazala svoju humanu stranu i zahvaljujući tome najugroženijima će biti dostavljena pomoć u vidu konzervirane hrane, mesnih prerađevina, brašna, šećera, a dobiće i ćebad.

"Zahvalan sam svima koji su učestvovali u organizaciji, Vladi Republike Srpske, ali i Crvenom krstu Republike Srpske. Želim da zahvalim i turskom konzulatu u Banjaluci s kojim smo koordinisali aktivnosti", napisao je Dodik na Tviteru.

Uprkos velikoj želji da se pomogne i sirijskom narodu, Dodik je rekao da nažalost ovaj put Srpska neće biti u mogućnosti da pošalje pomoć jer ne postoji način da se organizuje prevoz i prelazak granice.

"Srpska će u narednom periodu pokušati pronaći način da pomogne Siriji i tako pokaže svoju solidarnost", naveo je Dodik.

Video: Srpski vatrogasci-spasioci o podvizima i teškim danima u Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA