≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osuđen jer se u sitne sate glasno molio ispred bolnice u Zagrebu: Moraće da plati novčanu kaznu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se nije odazivao na sudska ročišta, sutkinja ga je osudila u odsustvu

  • 0
Brojanica Pixabay

Zagrepčanin Mladen F. (72) proglašen je krivim na Prekršajnom sudu u Zagrebu jer je u rane jutarnje sate molio ispred bolnice Sestara milosrdnica u Vinogradskoj ulici i tako remetio javni red i mir.

U nedavno donesenoj presudi stoji kako je Mladen F. 6. aprila 2022. u 3.30 ujutro na sav glas vikao: “Bože pomozi!, Bože pomozi i policajcima! Ja sam se ovde došao moliti na glas da me svi čuju pa tako i Bog!, Zašto ste vi ovde došli? Ko vas je zvao!, Želim znati ko vas je zvao!”.

Dolaskom policije muškarac im je rekao da je glasno molio Boga ispred crkve Sestre milosrdnice u doba Korizme, zajedno sa članovima mladih katolika i to dano-noćno u razdoblju od 40 dana. Dodao je da su molitvu prijavili kod policije, prenosi Index.

"Bog se ne moli glasno iz nekog luksuza, nego iz potrebe da se nađe spas od zla", branio se pred policijom, stoji u njihovoj prijavi koja je prihvaćena kao dokaz na sudu.

Kako se nije odazivao na sudska ročišta, sutkinja ga je osudila u odsutnosti. Kažnjen je s 20 evra i mora da plati 15 evra troškova prekršajnog postupka.

Presuda je nepravosnažna i muškarac na nju može da se žali.

Video: Ekipa Ključa u Zabeli: Poseban je osećaj kada zatvorenici gledaju vaš film

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA