Vreme čitanja: oko 1 min.

Troje radnika banke u Metkoviću završilo u zatvoru: Proneverili 700.000 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optužnica je teretila troje bankara da su od januara 2016. do 9. aprila 2019. godine, koristeći bankovna ovlašćenja trezorskog i blagajničkog gotovinskog poslovanja, sačinjavali naloge o prividnim novčanim kunskim i deviznim uplatama na svoje tekuće, devizne i žiro-račune drugih osoba

  • 0
Banka, bankarstvo, salter, placanje Foto: Shutterstock

Županijski sud u Dubrovniku nepravosnažno je osudio troje bankarskih službenika na kazne od tri i po, odnosno dve godine zatvora zbog pronevere više od 700.000 evra, saopštilo je državno tužilaštvo.

Zbog zloupotrebe poverenja u privrednom poslovanju osuđeni su službenici metkovske poslovnice Raiffeisen banke (RBA). Antonija Maslać i Zrinka Vlahović osuđene su na tri i po godine, a Davor Bačić na dve godine zatvora.

Optužnica je teretila troje bankara da su od januara 2016. do 9. aprila 2019. godine, koristeći bankovna ovlašćenja trezorskog i blagajničkog gotovinskog poslovanja, sačinjavali naloge o prividnim novčanim kunskim i deviznim uplatama na svoje tekuće, devizne i žiro-račune drugih osoba.

Prema optužnici, troje bankarskih službenika ni članovi njihovih porodica nisu stvarno uplaćivali svoj novac, nego su na osnovu lažno evidentiranih uplaćenih iznosa dalje koristili novac okji se nalazio u blagajni i trezoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA