Vreme čitanja: oko 2 min.

Željko nestao pre dve nedelje, juče ga našli mrtvog: Otkriveno da je ubijen

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ni s kim u ulici se nije previše družio. Bio je povučen, u toj kući je živeo sam koliko znamo. I retko smo ga, iskreno, u njoj viđali. Neko vreme je radio i u inostranstvu, barem je tako govorio u prolazu kad bi ga pitali, ali detalje iz njegovog života ne znam", kaže jedna Željkova komšinica

  • 0
Zagreb hrvatska policija uviđaj Foto: Tanjug/HINA/DAMIR SENICAR

Željko Hatlak ime je muškarca čije telo je juče pronađeno u Varaždinu, a za kojeg je PU Varaždinska danas utvrdila da je ubijen.

Prijavu o nestanku muškarca starog 56 godina varaždinska policija dobila je 5. marta. Tako se zna da se "muškarac visok 180 centimetara, prosede kose i svetloplavih očiju, srednje razvijenosti, 24. februara oko 18 sati udaljio s adrese prebivališta, sopstvenim vozilom marke Citroen C5".

Od tada do juče posle podne, kad je varaždinska policija saopštila da je pronađeno telo muškarca, tada još bez identiteta, kretanje Željka Hatlaka za policiju i njegovu rodbinu je bilo misterija.

PU varaždinska danas je, ipak, saopštila da je "utvrđen identitet muškarca čije je telo pronađeno u utorak".

"Policijski službenici PU varaždinske nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje u saradnji sa Županijskim državnom tužilaštvu u Varaždinu, u vezi sa pronalaskom tela muške osobe u utorak, 7. marta oko 17.25 sati u Varaždinu, o kojem smo izvestili našim prethodnim saopštenjem. Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem i sprovedenim dokaznim radnjama, utvrđeno je da se radi o muškarcu starosti 56 godina, za kojeg je Policijska uprava varaždinska dana 5. marta 2023. godine dobila prijavu nestanka", stoji u saopštenju.

Takođe piše kako je utvrđeno da je isti preminuo nasilnom smrću. Policija ne odaje identitet ubijenog muškarca, ali prema saznanjima Jutarnjeg lista radi se upravo o Željku Hatlaku.

"Šokirani smo nestankom, a sad i ovim otkrićem da je mrtav. Ni s kim u ulici se nije previše družio. Bio je povučen, u toj kući je živeo sam koliko znamo. I retko smo ga, iskreno, u njoj viđali. Neko vreme je radio i u inostranstvu, barem je tako govorio u prolazu kad bi ga pitali, ali detalje iz njegovog života ne znam", kaže za Jutarnji jedna Željkova komšinica.

Drugi komšija dodaje da je pre nekih mesec dana na njegovu kapiju došlo nekoliko muškaraca.

"Mislim da su bila trojica, došli su u nekom tamnom većem autu, tipa Audi ili Mercedes, nisam obraćao pažnju na detalje. Nećkali su se oko ulaska u njegovo dvorište. Jedan je u tom trenutku i telefonirao. Verujem da su ga tražili ciljano, ali kratko su se zadržali i otišli. Do vrata njegove kuće, barem taj put, nisu došli", dodaje komšija.

Komšije su rekle i da je Željkova ćerka došla iz inostranstva, i da ju je dočekala šokantna vest. Priča se i da u dvorištu nema njegovog traktora ni automobila, pa se ne isključuje da je Hatlak bio žrtva oružanog prepada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA