≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriveno ko su Hrvati koji su uhapšeni na srpskoj granici sa radioaktivnim gromobranom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sva trojica su na prvom ispitivanju rekli da su iz Bačke Topole krenuli za Zagreb, ali nisu rekli šta su nameravali sa radioaktivnom glavom gromobrana

  • 0

Trojica Zagrepčana, koji su u subotu uhapšeni na srpskoj strani graničnog prelaza Bezdan, vraćali su se od prijatelja iz Bačke Topole od kojega su uzeli radioaktivnu glavu gromobrana.

Kad su uređaji na graničnom prelazu očitali veliku vrednost radijacije, među carinicima i policajcima nastala je panika, ali ne i kod vozača i putnika "audija" nemačkih oznaka u čijem je rezervnom točku bio izvor radijacije.

Prilikom izlazne kontrole automobila oglasio se alarm detektora radioaktivnosti, zbog čega je hitno sprovedena detaljna kontrola, uz sve nužne mere sigurnosti i zaštite.

Tada su u prtljažniku, u prostoru za rezervni točak, pronađeni neprijavljena metalna glava gromobrana i uređaj za merenje sistema metala na koje je ručni detektor za merenje ionizirajućeg zračenja reagovao, naveli su u Upravi carine Republike Srbije.

Kako prenosi Jutarnji, uhapšeni su Lajoš M. (48), Danijel T. (36) i Aleksandar T. (40) i postupak protiv njih sada vodi somborsko Osnovno javno tužilaštvo.

Sva trojica su na prvom ispitivanju rekli da su iz Bačke Topole krenuli za Zagreb, ali nisu rekli šta su nameravali sa radioaktivnom glavom gromobrana. Tokom prvog ispitivanja izneli su svoju obranu, a u međuvremenu je prijavljen i njihov prijatelj iz Bačke Topole kod kojeg su preuzeli glavu radioaktivnog gromobrana.

Tužilaštvo u Somboru je svoj trojici odredilo 30-dnevni pritvor.

Oni se terete za posedovanje i unošenje radioaktivnih ili drugih opasnih stvari, a pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstvapobjeći. Za krivično delo za koje se terete predviđena je zatvorska kazna u trajanju od tri do deset godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA