≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen Dejan Knežević, v.d.pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), Kneževića su lišili slobode nešto posle 17 časova, po nalogu SDT-a

  • 3

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije Crne Gore za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević uhapšen je zbog navodne povezanosti sa delom nedavno uhapšene grupe, koju Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

Prema istim informacijama, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), Kneževića su lišili slobode nešto posle 17 časova, po nalogu SDT-a, prenose Vijesti.

Portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić potvrdio je za RTCG informaciju o hapšenju.

"U nastavku akcije koju Specijalno policijsko odjeljenje preduzima po nalogu i zajedno sa Specijalnim državnim tužilaštvom, a na osnovu višemesečnog planiranog i koordinisanog delovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - Europol, danas je lišen slobode vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala, D.K. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična dela", rekao je Radonjić.

Specijalno državno tužilaštvo će, kako je rekao, o daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obaveštavati javnost.

"A posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vređaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi", kazao je Radonjić.

Video: Odavao tajne Belivukovom klanu: Stoliću dve godine zatvora zbog zloupotrebe položaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    22. mart 2023 | 18:42

    Jel ima jos neko iz vrha policije a da nije umesan u ozbiljan kriminal..Kako narod da veruje policiji kad ucestalo hapsite vase ...

  • Joksa

    22. mart 2023 | 19:16

    U Crnoj Gori pohapsiti sve policajce,sudije,carinike,brodare,čuvare skladišta u luci Bar... i što ostane čisto,biće maksimalno oko 10% verovatno mlađih ljudi vratiti i postaviti na rukovodeća mesta a zatim ide jer neće moći ranije hapšenje političara koji su decenijama sarađivali sa mafijom i na kraju ide udrac "hobotnici" u glavu.Za 5-10 godina Crna Gora može postati ako ne mala Švajcarska onda barem Slovenija jer ima potencijal geografski,klimatski a pre svega ljudski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA