Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od najtraženijih begunaca i još jedan Južnokorejac uhapšeni u Crnoj Gori: Koristili lažne isprave?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od osumnjičenih su oduzeta tri lap top uređaja i pet mobilnih telefona

  • 0

Državljani Južne Koreje Kvon Do Hjeong i Hon Čang Jon uhapšeni su danas u Crnoj Gori.

“Kako je ranije danas saopštio ministar unutašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić, lišena su slobode i uz krivičnu prijavu privedena u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici dva državljanina Koreje, Kvon Do Hjeong i Hon Čang Jon zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave”, saopšteno je iz MUP-a.

Oni su danas, kako ističu iz MUP-a, prilikom pasoške kontrole na letu za Dubai upotrebili falsifikovane putne isprave Kostarike, što je i utvrđeno proverama Interpola.

"Pregledom prtljaga pronađene su i putne isprave Belgije i Južne Koreje. Proverama Interpola utvrđeno je da su isprave Belgije falsifikovane”, ističe MUP.

Po nalogu ODT-a od njih su oduzeta tri lap top uređaja i pet mobilnih telefona.

“Uvidom u aplikaciju Granica, lica nemaju evidentiran ulazak u Crnu Goru. Za njima je raspisana poternica od strane NCB Seul-Koreja zbog krivičnog dela kriminalno udruživanje”, navodi MUP.

Ministar uprave policije Filip Adžić ranije je na Tviteru obavestio o njihovom hapšenju.

“Nekadašnji “kralj kriptovaluta”, koji stoji iza gubitaka većih od 40 milijardi dolara, lišen je slobode na podgoričkom aerodromu sa falsifikovanim dokumentima, a istog potražuju Južna Koreja, SAD i Singapur”, napisao je Adžić na Twitteru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA