≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ti si Bošnjak, sad ću da te zakoljem": Napadnut mladić tokom tuče u kafani

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mladića je navodno napao šumar Stjepan Lj * Policija sumnja da se u ovom slučaju radilo o pokušaju ubistva

  • 3
Napad nozem, noz, nasilje Foto: Shutterstock

Prava drama odvijala se u ponedeljak, 20. marta ove godine u Kreševu u BiH, kojom prilikom je došlo do težeg napada na mladića bošnjačke nacionalnosti, prenosi Avaz.

- Policijskoj stanici Kreševo 20. marta u 21.45 sati prijavljeno je da je u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Resnik u Kreševu došlo da narušavanja javnog reda i mira tučom u kojoj je I. F. (28) iz Kreševa zadobio povrede – rečeno je za Avaz iz Srednjobosanskog kantona.

Takođe, potvrđeno je da je povrede I. F. nožem u predelu vrata naneo S. Lj. (58) iz Kiseljaka. Mladiću je pomoć ukazana u Domu zdravlja Kreševo, a zatim je prebačen u Klinički centar u Sarajevo, gde je konstatovano da ima duboku posekotinu na desnom delu vrata. Nakon ukazivanja pomoći, povređeni I. F. je pušten na kućno lečenje. Policija sumnja da se u ovom slučaju radilo o pokušaju ubistva.

Nezvanično je potvrđeno da je mladića napao šumar Stjepan Lj. Prema rečima očevidaca, koji su događaj okarakterisali kao delo izazivanja, rasne, verske i nacionalne mržnje, povređeni mladić uopšte nije učestvovao u tuči za razliku od muškarca koji ga je napao.

- Momak nije učestvovao u tuči. On je ušao u kafanu dok su se drugi tukli. Šumar ga je video i povikao: "Ti si Bošnjak, sad ću da te zakoljem". Uhvatio ga je i nožem isekao po vratu – ispričao je jedan od očevidaca.

Odgovor iz Tužilaštva

Iz Tužilaštva Srednjobosankog kantona su za portal Avaz potvrdili da još nisu dobili izveštaj o pomenutom događaju.

- Vezano za događaj koji se desio dana 20.03.2023. godine u Resniku kod Kreševa, obaveštavam vas da je postupajući tužilac obavešten o događaju, međutim Tužilaštvu od strane MUP-a SBK nije dostavljen izveštaj o počinjenom krivičnom delu. Po dostavljanju izveštaja o počinjenom krivičnom delu i prikupljenih dokaza tužilac će moći okvalifikovati krivično delo, o čemu ćete blagovremeno biti obavešteni - navela je u odgovoru za portal Avaza Ernesa Beganović, portparol Tužilaštva SBK.

Video: Tuča nasred ulice u Šapcu: Eskalirao sukob između muškaraca, završili na zemlji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nisu mu to srbi

    24. mart 2023 | 07:45

    Neka osete ratna braca sta su ujke a kod nas jos balije ko u kameno doba upadaju u srpske posede I prete sekirama.

  • Dorotea

    24. mart 2023 | 08:36

    Strašno. Šta je s tim ljudima,nije im dosta rata?

  • Vuk

    24. mart 2023 | 08:23

    Šta drugo reci nego sumar, ma u zatvor dok se ne opameti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA