Vreme čitanja: oko 1 min.

Radnica banke u Rijeci 11 godina krala novac klijentima: Imala razrađenu taktiku, prisvojila 490.000 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Protiv radnice je u međuvremenu podneta krivična prijava

  • 2
novac, evri Foto: Shutterstock

Policijski službenici odeljenja za privredni kriminal u Rijeci sproveli su istragu nad 48-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila više krivičnih dela, saopšteno je iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Ona je krivična dela počinila od oktobra 2010. do avgusta 2021. godine, u svojstvu zaposlenice riječke poslovnice jedne od bankarskih ustanova. Žena je za to vreme dok je vršila uplate klijenata, ali ih nije evidentirala u kompijuteru, niti je primljeni novac uplaćivala u blagajnu, već ga je protivzakonito zadržavala za sebe.

Radnica je takođe bez znanja klijenata evidentirala isplate sa njihovog računa.

Taj novac im nije isplaćen, već je ona te iznose neovlašćeno podizala i zadržavala za sebe. Osumnjičena je izrađivala blagajničku dokumentaciju kako bi opravdala navodne isplate, piše Index.

Na taj način je za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist od gotovo 490.000 evra, odnosno za isti iznos oštetila bankarsku ustanovu koja je oštećenim klijentima nadoknadila štetu.

Protiv nje je u međuvremenu podneta krivična prijava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZDJB

    24. mart 2023 | 18:29

    Radim u Banci i malo mi je nelogicno da niko od klijenata nije primetio. Kakvi su to klijenti koji ne vode racuna o svojim transakcijama.11 gidina je suvise dug period. Molim sve klijente da redovno prate transakcije jer danas ima mnogo kradja

  • Ena

    24. mart 2023 | 16:38

    I 11 godina krala i niko nije video

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA