≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nevreme na Brionima potopilo brod, u njemu je ostalo 1.000 litara dizela

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brod je delimično potopljen, teško oštećen i potonuo na vezu

  • 0

Olujno nevreme koje je sinoć zahvatilo Istru potopilo je putnički brod na Brionima.

Hrvatsko Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture objavilo je danas saopštenje o materijalnoj šteti. Reč je o putničkom brodu "Brijunka" koji je delimično potopljen, teško oštećen i potonuo na vezu, na strvu Veli Brijun.

"Uviđajem na poziciji pomorske nesreće utvrđena je znatna materijalna šteta na putničkom brodu 'Brijunka', dužine 17 metara u vlasništvu Javne ustanove Nacionalni park Brioni, koji je tokom boravka na vezu pretrpio kritična oštećenja pramca i leve strane trupa, usled delovanja jakog vetra i talasa te je zbog poplavljivanja delimično potonuo celom dužinom do nivoa palube, prenosi Index.hr.

"U rezervoarima pogonskog goriva putničkog broda "Brijunka" preostalo je oko 1.000 litara plavog dizela, stoga je brod preventivno opasan plutajućim, samo-upijajućim branama. Nakon toga u dogovoru sa komandom Javne vatrogasne jedinice Pula, postavljena je i plivajuća zaštitna brana, dok će se na lokaciji nalaziti skimer, kao i ostala oprema za sprečavanje zagađenja. Na poziciji potonuća nije uočeno zagađenje mora i morske okoline, a plutajući delovi broda i brodske opreme izvađeni su na obalu.

Iz nadležnosti Lučke kapetanije Pula za putnički brod "Brijunka" izrečena je zabrana plovidbe, a vlasniku je izdat nalog za vađenje broda", zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA