Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo se žalilo na oslobađajuću presudu Budimiru i Marini Krstović za šverc 1,2 tone kokaina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kokain je pronađen u pošiljci sa bananama

  • 0
Budo i Marina Krstović Kokain Hapšenje Crna Gora Foto: dan.co.me/Žana Bojanić

Zbog nedostatka dokaza, otac i ćerka, Budimir i Marina Krstović oslobođeni su 24. novembra prošle godine optužbe za šverc 1,2 tone kokaina, odlukom Višeg suda u Podgorici. Njima je tada posle 15 meseci ukinut pritvor i pušteni su na slobodu.

U obrazloženju presude, sudija Vesna Kovačević rekla je kako nema dovoljno dokaza da su Krstovići, kako je to optužnicom predstavljeno, švercovali kokain.

Krstovići su uhapšeni nakon akcije policije i carine 26. avgusta 2021. godine kada je zaplenjeno preko tonu kokaina u jednom magacinu u naselju Mojanovići u Zeti kraj Podgorice.

Tada je tužilaštvo saopštilo da je u pošiljci banana pronađeno oko 1.400 kilograma kokaina.

U optužnici koju je podiglo protiv Krstovića 23. decembra iste godine, Tužilaštvo je navelo da je u pitanju 1.206 kilograma kokaina.

Iako je droga pronađena u magacinu koje je njihovo vlasništvo, Krstovići su tokom istrage i suđenja tvrdili da nemaju veze za pronađenim narkoticima.

Do ove zaplene je došlo zahvaljujući obaveštajnim podacima Ujedinjenog Kraljevstva.

Kako se navodi u Planu za borbu protiv trgovine drogom Vlade u Londonu, pristup britanskih vlasti doveo je do akcije u kojoj je otkrivena najveća količina kokaina ikada u Crnoj Gori, što je objavio Portal RTCG, čim je taj dokument postao javan.

Kako se navodi u dokumentu, Granične snage potpisale su memorandum o razumevanju sa Crnom Gorom u junu 2021. godine u cilju sprečavanje šverca droge i druge nedozvoljene robe na granici i u tranzitu ka Evropi i Velikoj Britaniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA