Vreme čitanja: oko 2 min.

Maturant iz Istre poginuo u Pragu, pao s visine? Oglasio se direktor škole

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sedamnaestogodišnji maturant porečke Srednje škole ''Mate Balote'' smrtno je stradao u noći s petka na subotu, nešto iza ponoći, na maturskoj ekskurziji u Pragu

  • 0
Prag policija, Češka, Prag, Eksplozija, Palestina Foto: Tanjug / AP

Maturant srednje škole "Mate Balote" iz Poreča poginuo je sinoć na maturskom putovanju u Pragu, a hrvatski mediji pišu da je navodno stradao prilikom pada sa zgrade u kojoj se nalazi hotel u kojem su odseli.

Do tragedije u glavnom gradu Češke došlo je oko ponoći pod još uvek neutvrđenim okolnostima.

Prema nezvaničnim informacijama, nesrećni mladić nije bio iz Poreča, već iz Umaga. Glas Istre piše da je 17-godišnjak bio uzoran i nije bio problematičan. Praška policija je izvršila uviđaj, nakon kojeg bi trebalo da bude jasno šta se tačno dogodilo. Njihov izveštaj još se uvek čeka. Ni češki mediji ni državna policija nisu objavili ništa o ovoj nesreći.

Na ekskurziju je otputovalo oko 90 učenika trećeg i četvrtog razreda opšte i jezičke gimnazije sa četvoro profesora. Krenuli su u četvrtak, a trebalo je da u Češkoj ostanu do sutra, međutim zbog cele situacije koja je sve duboko potresla već su danas krenuli za Poreč. Oko ponoći bi trebalo da se vrate kući, a sačekaće ih nastavnici i roditelji.

Oglasio se direktor škole

Direktor škole Krešimir Bronić rekao je da su odmah imali sastanak u školi kako bi se dogovorili kako da postupe u ovoj situaciji.

"Učenik naše škole je nažalost smrtno stradao na putovanju. Više od toga ne mogu da kažem jer još uvek čekamo izveštaj tamošnje policije, ali i medicinski izveštaj. Imali smo odmah sastanak u školi. Naši učenici se u Istru vraćaju oko ponoći, a dočekaće ih nastavnici i roditelji", izjavio je direktor Bronić u kratkom razgovoru za medije.

Ministarstvo nauke i obrazovanja saopštilo je da je u kontaktu s hrvatskom ambasadom u Pragu i direktorom Bronićem, a u međuvremenu je pokrenut postupak za krizne intervencije.

Ministarstvo je izrazilo saučešće porodici, učenicima i radnicima škole.

Detaljnije informacije o ovom tragičnom događaju očekuju se nakon zvaničnog saopštenja policije, dodali su iz Ministarstva.

Iz istarske policije poručili su da znaju za događaj, međutim, nemaju informacija o okolnostima jer se nesreća dogodila u drugoj državi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA