Vreme čitanja: oko 1 min.

Uvredljive poruke o islamu na kontejnerima u Zagrebu, poziva se na ubistvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zagrebača policija još nije oglasila ovim povodom

  • 1
Zagreb, Hrvatska, grad Foto: Profimedia

Na kontejnerima za otpad na zagrebačkom Črnomercu jutros su osvanuli natpisi kojima se vređa islam sa pozivom na ubistvo muslimana, a na četiri mesta su, kako prenosi zagrebačka N1 tv, ispisan krst sa četiri ćirilična slova S.

Navode da se ispisanim porukama islam naziva pogrdnim imenima, a jedna od poruka glasi: “Balije treba izbrisati s lica zemlje”.

Pojašnjavaju da je balija pežorativan izraz koji se u vreme 90-ih koristio za Bošnjake iz BiH. I druge poruke su, kažu, uznemirujuće i sadrže pretnje.

“Sve balije treba poklati i proterati sa svetog hršćanskog prostora to jest iz Evrope Amerike iz Australije”, piše velikim slovima na kontejneru za plastiku i metal.

Navode da na jednom od kontejnera takođe piše: “Mi Srbi ne pijemo vina nego krvi od balije i njegova sina to jest od muslimana i šiptara”.

N1 je objavio fotografije kontejnera i dodaje da se zagrebača policija još nije oglasila ovim povodom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • U zagrebu ima samo hrvata i bosnjaka.

    3. april 2023 | 16:18

    Koliko znam, tamo ne zive srbi. Ako zive, nema ih ni 3000. Vecina su stradali 1993.godine. A ovo je kampanja nekog hrvata. Ne cudim se uopste, hrvati nisu naklonjeni federaciji, njihov narod nije bas dobio ono sto je hteo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA