Vreme čitanja: oko 1 min.

Uskršnja drama u Zadru: Policija "privela" lutku iz izloga nakon što ih je nazvao župnik

Vreme čitanja: oko 1 min.

Župnik je pozvao policiju zbog vređanja morala građana

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Uskršnja subota u Kampo Kaštelu kod Zadra, događaj koji je zamišljen kao neformalno druženje građana i njihov povratak na Poluostrvo, započela je dolaskom hrvatske policije koju je pozvao tamošnji župnik crkve Gospe od zdravlja i to zbog navodnog vređanja morala građana.

Kako piše Zadarski.hr, problem je bio u modnim lutkama koje su ispred crkve postavljene za reviju, što je župnik smatrao neprimerenim za praznik Velike subote. Ubrzo nakon toga u Kampu su se pojavili i policijski službenici.

"Policija je jutros oko 10 sati primila vise dojava građana o mogućem počinjenju prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Postupajući po primljenim dojavama, policija je preduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti, a po završetku istih utvrđeno je kako u događaju nisu ostvarena obeležja prekršaja. U odnosu na predmet dojave, policija je tokom postupanja uklonila lutku zbog eventualnih daljnjih reakcija građana, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, lutka je vraćena odgovornim osobama", kazala je glasnogovornica PU Zadarske, Ivana Grbin.

Jedan od učesnika događaja ispričao je za Antenu Zadar šta se tačno dogodilo.

"Sveštenik je prijavio lutku. Policija je došla i uhapsila plastičnu lutku. Zamislite. Stavili su je u auto, smejali smo se kao ludaci", prepričao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA