≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbi se vratili u Mostar, otvorili kafić: Neko je sinoć pokušao da ga spali, vlasnici su u šoku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnik Roman Berberović jutros je prilikom otvaranja objekta uočio da je cela letnja bašta objekta posuta uljem, kao i ostatke paljevine, te je odmah obavestio policiju

  • 14
Mostar, Bosna i Hercegovina

Foto: Pixabay/neshom

Nepoznate osobe pokušale su sinoć da zapale ugostiteljski objekat u vlasništvu porodice Berberović u mostarskom srpskom povratničkom naselju Ortiješ.

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić rekao je da je vlasnik objekta jutros obavestio policiju o događaju, te da su odmah izašli na teren i obavili uviđaj, prenosi Srpskainfo.

"Utvrđeno je da je objekat posut nepoznatom materijom koja će biti upućena na veštačenje i biće preduzete sve mjere i radnje da se otkriju počinioci", naveo je Marić.

Ugostiteljski objekat koji se nalazi neposredno uz porodičnu kuću Berberovića i uz magistralni put, vandali su, kako se pretpostavlja, polili motornim uljem i pokušali da zapale, ali nisu uspeli u svojoj nameri s obzirom na to da je reč o mestu koje je naseljeno i uz magistralu.

Vlasnik Roman Berberović jutros je prilikom otvaranja objekta uočio da je cela letnja bašta objekta posuta uljem, kao i ostatke paljevine, te je odmah obavestio policiju.

Berberović je zapanjen ovim činom, jer je, kako kaže, sa svima u dobrim odnosima i ne može ni da zamisli da bi mu neko mogao čak ni pomisliti loše, a ne zapaliti objekat koji je mukom stvarao i od koga živi njegova porodica.

Porodica Berberovići se među prvima vratila u dolinu Neretve, a pre godinu dana Roman je otvorio kafe bar u naselju Ortiješ koji je omiljeno mjesto okupljanja mlađe populacije sa juga Mostara svih vera i nacija.

Ovaj čin šokirao je jutros povratnike na jugu Mostara koji se pitaju trebaju li i nakon 25 godina od povratka strahovati za svoju imovinu i živote.

(Telegraf.rs)

Video: Stari grad u Mostaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    9. april 2023 | 12:17

    Svako od njih u srbiju zivi bez problema. A nasi u drugim zemljama napadaju svaki dan..kosovo bosna hrvatska pa ko je ovde lud

  • More stante pase I ustase

    9. april 2023 | 12:27

    Sve je nekad bilo nase ako bog da opet ce

  • Mladen

    9. april 2023 | 12:30

    Jos ima onih koji veruju u bratstvo I jedinstvo tuga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA