Vreme čitanja: oko 1 min.

Herojski podvig kod Petrinje: Freza čoveku samlela nogu, usledila je neverovatna akcija spasavanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bilo je poprilično teško. Pred kraj su nam se počele grčiti ruke, ali smo, hvala Bogu, izdržali", rekao je policajac Patrik Jukić koji je učestvovao u akciji.

  • 0
Hitna pomoć Foto:

Herojska akcija spasavanja u utorak je izvršena u mestu Gornja Mlinoga, nadomak Petrinje. Kako javlja Dnevnik.hr, čovek je pao pod frezu koja mu je samlela nogu, ali mu je zahvaljujući brzoj intervenciji policije, vatrogasaca i hitne pomoći spasen život.

Direktor Opšte bolnice 'Dr. Ivo Pedišić' u Sisku rekao je za Dnevnik da je čovek van životne opasnosti, ali su nažalost morali da mu amputiraju nogu.

Čoveka su bukvalno sekunde delile od sigurne smrti.

Dramatičnu akciju objasnio je za Dnevnik Mario Mihalić iz Javne vatrogasne stanice Petrinja.

"Bilo je strašno, gotovo dramatično. Noga se umotala oko freze, a freza je potom pokupila i deo žičane ograde, tako da nismo mogli da odvojimo nogu od nje. Zbog toga smo, u koordinaciji s doktorkom, odlučili da frezu odvojimo od motokultivatora, te smo je zajedno preneli u vozilo hitne pomoći i tako unesrećenog prevezli u bolnicu", rekao je on.

"Čovek je bio veoma pribran iako je već u godinama, pa smo celo vreme komunicirali s njim. Stvarno je pokazao veliku hrabrost, a medicinski tim ga je držao budnim", dodao je Mihalić.

Potom je objasnio kako su čoveka zajedno sa frezom uneli u sanitet.

"Freza je teška oko 60 kilograma, pa smo je, zajedno s hitnom, kolega policajac Patrik Jukić i ja pridržavali do bolnice", objasnio je Mihalić.

O ovoj je akciji razgovarao i sa spomenutim policajcem.

"Put je trajao oko pola sata. Udaljenost je oko 30 kilometara, ali vozač nije mogao da vozi prebrzo s obzirom na to da se radilo o teškoj frezi koju smo kolega i ja celo vreme držali. Bilo je poprilično teško. Pred kraj su nam se počele grčiti ruke, ali smo, hvala Bogu, izdržali", rekao je Jukić na kraju javljanja uživo.

(Telegraf.rs)

Video: Spasao ženu sigurne otmice od dva nasilna napadača: Ovaj čovek je praznični heroj nad herojima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA