Raskrinkan poslovođa iz BiH: U Dubrovniku potkupio teško povređenog radnika sa 5.000 evra

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Jedan od radnika je pao s terase kroz otvor visine četiri metra u unutrašnjost ugostiteljskog objekta. Zadobio je višestruke prelome torakalne kičme i karlice

Policija je sprovela kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom iz BiH koji je prošle godine radio na području Dubrovnika kao poslovođa u građevinskoj kompaniji, a u junu, tokom renoviranja ugostiteljskog objekta, nije preduzeo potrebne mere propisane Zakonom o zaštiti na radu.

Jedan od radnika je pao s terase kroz otvor visine četiri metra u unutrašnjost ugostiteljskog objekta. Zadobio je višestruke prelome torakalne kičme i karlice, prenosi Radio Sarajevo.

Četrdestdvogodišnjak je povređenom radniku u februaru ove godine direktno i preko drugih radnika ponudio 5.000 konvertibilnih maraka (oko 2.555 evra) kako bi povukao krivičnu prijavu protiv kompanije. Povređeni radnik je ponudu odbio.

Nakon toga 42-godišnjak je povisio ponuđeni iznos na 10.000 konvertibilnih maraka i radniku ponudio i zapošljavanje ako odustane od krivičnog postupka.

Radnik je na to pristao, uzeo novac i overio lažnu izjavu u kojoj je naveo da ne poznaje odgovornu osobu trgovačkog društva, da nikada nije radio u Dubrovniku i da nije nastradao radeći na gradilištu tog ugostiteljskog objekta, a sve kako bi odgovorna osoba i poslovođa trgovačkog društva izbegli krivičnu odgovornost.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA