≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću određen pritvor do 30 dana

Vreme čitanja: oko 2 min.

Božović je uhapšen u četvrtak zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju

  • 0

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana uhapšenom predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

To je "Vijestima" potvrdila portparolka podgoričkog Višeg suda Marija Raković.

Jedan od Božovićevih branilaca, advokat Miroje Jovanović, rekao je nakon tročasovnog saslušanja Božovića da SDT nije predočio nikakve dokaze da je Božović počinio krivična dela za koja ga sumnjiče i nema mesta krivičnom progonu protiv njega.

On tvrdi da je SDT u procesnom problemu, a da im je takav i predlog za određivanje pritvora:

"Dosta dugo je odbrana obrazlagala apsolutnu neosnovanost čitave ove konstrukcije. Važno je naglasiti da tužilaštvo nema ništa", kazao je Jovanović.

Dodao je da je policija juče ujutro "banula u kuću Božovića", da ga je policija formalno zadržala u 12.55, a da su krivičnu prijavu protiv njega podneli tek u 14.25 sati.

"Kako se to upadu u kuću čoveka protiv kog nije podneta krivična prijava?", pitao je Jovanović.

Jovanović dodaje da je iz krivične prijave, koju su tek danas videli, prepisana naredba o sprovođenju istrage, a potom i predlog za određivanje pritvora, ali da u njoj "nema ništa" osim, kako kaže, njegovog "zaključka da se radi o zaista politizaciji".

"Mi smo gotovo dva sata izlagali, dokumentovano, zašto nema mesta ni krivičnom progonu ni određivanju pritvora. Za sve što smo rekli imali smo ili neposredni dokument, ili se pozivali na akte ili postupke ovog suda i Specijalnog državnog tužilaštva. Tako da je predlog za određivanje pritvora kontradiktoran nekim drugim postupcima koji se vode, ali to ostavljam njima i tužilaćkoj organizaciji", rekao je advokat.

Dodao je da očekuje još politike i "nigde dokaza".

Odgovarajući na pitanje Vijesti sa kojom kriminalnom grupom povezuju Božovića, Jovanović je rekao da posle 24 časa njemu još nije do kraja jasno.

"Ovo je kao da neko tvrdi da u ovom momentu Ukrajina i Rusija imaju najbolju moguću saradnju. Ne mogu bolju paralelu da izvučem. Uopšte nije pitanje da li ima ili nema sa neko kriminalnom grupom ili ovim ili onim ljudima, to je u ovom postupku potpuno nerelevantno, jer je činjenica da njega (Božovića) nema u ovom postupku. Na ovaj način u postupak može da se ugura svako", rekao je jedan od njegovih branilca, advokat Miroje Jovanović.

Kazao je da u predlogu za određivanje pritvora SDT navodi da je Božović za poslednjih pet godina 55 puta prešao državnu granicu i izašao van Crne Gore.

Božović je uhapšen juče, po nalogu SDT-a, zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina.

Jovanović je novinarima sinoć nakon saslušanja u SDT-u rekao da je Božović "sa indignacijom odbacio optužbe".

Iz Demorkatskog fronta, čiji je visoki funkcioner i Božović, saopštili su da je posredi "politički problem".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA