≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen policajac u Nikšiću: Čoveku polomio tri rebra?

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Po izjavi B.S. povrede je zadobio kada ga je nakon kraće verbalne rasprave policijski službenik fizički napao, te oborio na asfaltnu podlogu, nakon čega mu je zadao još dva udarca u predelu tela", navodi se u saopštenju policije

  • 1
Policija uklanja barikade na Cetinju, Crna Gora Foto: Nikola Tomić

Policijski službenik Jovan Peković uhapšen je u Crnoj Gori, a sumnjiči se za zlostavljanje jedne osobe u Nikšiću.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, policija u Nikšiću je 12. aprila obaveštena od strane policijskog službenika Jovana Pekovića da mu je neophodno vozilo kako bi izvršio službenu radnju, lišenje slobode i privod jednog lica.

"Na lice mesta upućena je interventna jedinica koja je u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Nikšić dovela lice B.S. koji je zatražio lekarski pregled, što mu je omogućeno, te je odveden u Medicinski centar Nikšić. Konstatovane su mu teške telesne povrede u vidu frakture tri rebra", navodi se u saopštenju.

Kako dalje navode, sa svim je upoznat nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću po čijem nalogu su preduzete dalje mere i radnje.

"Po izjavi B.S. povrede je zadobio kada ga je nakon kraće verbalne rasprave policijski službenik fizički napao, te oborio na asfaltnu podlogu, nakon čega mu je zadao još dva udarca u predelu tela", dodaju u saopštenju.

"Preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica i rasvetljavanja događaja, policijski službenici su prikupili obaveštenja od više svedoka događaja, te izvršili izuzimanje i pregled nekoliko zapisa sa video nadzora. Spisi predmeta su dostavljeni postupajućem tužiocu koji je kvalifikovao krivično delo zlostavljanje u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda i naložila da se policijski službenik Peković Jovan liši slobode", navode u saopštenju.

Peković je danas lišen slobode i uz krivičnu prijavu će biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.

Kako iz policije dodaju, neposredni rukovodilac će u odnosu na pomenutog policijskog službenika inicirati pokretanje disciplinskog postupka, te spise predmeta uputiti Odeljenju za unutrašnju kontrolu policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neimar

    15. april 2023 | 02:40

    Sa policajcem odmah na vešala nije ovo vreme titine milicije ni žandara kralja aleksandra ovoje dvadeset prvi vek ima nsčina dase ispita čovek bez upotrebe sile i jasam za prestupnike zakona za naj strožiju kaznu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA