Vreme čitanja: oko 2 min.

"Družili su se, smejali": Oglasio se konobar koji je služio Jakova i njegovog prijatelja pre ubistva

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Oni su bili pre kod mene na piću, ja sam ih posluživao zadnji, ne mogu da verujem da se to uopše desilo", rekao je konobar Luka

  • 0
Jakov Bočkaj Foto: Facebook

Čitavu Hrvatsku i region potresla je tragična smrt 21-godišnjeg vojnika Jakova Bočkaja kojeg je, kako se sumnja, u noći s petka na subotu nasmrt pretukao njegov najbolji drug iz detinjstva M. K. (20).

M. K. je juče određen jednomesečni pritvor, a njegova advokatica je potvrdila da je na saslušanju priznao krivično delo. M. K. se sumnjiči za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, i preti mu i do 15 godina zatvora.

Zamenik načelnika policije juče je izjavio da su dvojica mladića bila zajedno u izlasku i da su se na putu kući posvađali, nakon čega je 20-godišnjak krenuo da udara vojnika po glavi i telu. Kada je vojnik pao na tlo, prijatelj je nastavio da ga udara.

"Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Ja tu radim, oni su bili pre kod mene na piću, ja sam ih posluživao zadnji, ne mogu da verujem da se to uopše desilo", kaže Luka Tačić, konobar koji je služio momke pre tragedije.

Tačić za Danas.hr kaže da ništa nije upućivalo na crni scenario.

"Bili su u dobrim odnosima, smejali se, sve je normalno bilo, baš mi je čudno. I kad sam video slike, ne mogu da verujem. Poznajem ubijenog sa fudbala", rekao je Tačić.

DORH: Prijatelj ga nakon svađe snažno udarao po glavi i telu

Državno tužilaštvo oglasilo se ranije danas o smrti vojnika.

"U Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu je 16. aprila 2023. obavljena dokazna radnja prvog ispitivanja državljanina Republike Hrvatske (2002.) zbog osnovane sumnje na počinjenje krivičnog dela teške telesne povrede s posledicom smrti iz člana 120. Krivičnog zakona/11 u vezi s članom 119. stavkom 1. KZ/11. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 20-godišnjak 15. aprila 2023. oko 2:15 na parkiralištu na Trgu Svetog Trojstva u Požegi nakon kraće prepirke državljaninu Republike Hrvatske (2001.), u cilju da mu nanese povrede teške naravi, zadao više snažnih udaraca u predelu glave i tela usled kojih je zadobio teške povrede koje su dovele do ugrožavanja njegovog života te je 16. aprila 2023. preminuo u Opštoj županijskoj bolnici Požega od posledica zadobijenih povreda", navode u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA