Vreme čitanja: oko 2 min.

Prizor koji je zgrozio javnost u Hrvatskoj, ali i šire: Dve pacijentkinje ugurali na jedan bolnički krevet

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iz bolnice su saopštili da je u tom trenutku to bilo jedino rešenje.

  • 0
Starica, baba, zena u krevetu, bolnica, bolnički krevet, mrtva, umire Foto-ilustracija: Shutterstock

Da su uslovi u hrvatskom zdravstvu loši, nažalost već svima je poznato, javlja dnevnik.hr, dodajući da se sada još i pojavila fotografija koja je zgrozila javnost-  u Opštoj bolnici Sisak stavili su dve pacijentkinje na jedan bolničk krevet.

U OB Sisak dve pacijentkinje viđene su kako leže na jednom strečeru (krevet za prebacivanje ležećih i nepokretnih bolesnika).

"Dok saborska zastupnica Maja Grba-Bujević obilazi OHBP po Hrvatskoj te se slika s upravnicima bolnica povodom proslava desetogodišnjice otvaranja, iz Siska nam dolazi slika gde zaposleni na hitnom prijemu nemaju dovoljno ležećih mesta, te stavljaju dve pacijentkinje na jedan strečer. Veoma humano za 21. vek! Hitni bolnički prijemi inače slove za rudnike zdravstvenog sistema! Podrška svim kolegama na OHBP-u u nadi da će vam saborska zastupnica Maja Grba-Bujević zajedno s vašim upravnicima do sledeće godišnjice osigurati krevete na sprat", ističu u Fejsbuk objavi iz Hitne uživo 194 uz fotografiju.

Odgovor bolnice

Portal dnevnik.hr kontaktirao je OB Sisak zbog ovog događaja.

"U petak, u periodu od 13 do 15 sati bilo je više od 60 pacijenata, a od toga veliki broj teških pacijenata koji su morali da budu pregledani, da se obavi dijagnostička obrada i hospitalizacija. U razmaku od oko sat vremena kolima hitne pomoći dovezene su tri teško bolesne osobe čije je stanje zahtevalo reanimaciju i stavljanje na respirator u hitne boksove. Zbog nedostatka prostora u jednom su trenutku dve ženske osobe bile smeštene na istom ležaju, i to na vrlo kratko vreme, dok im nije osiguran adekvatan prostor. Zbog velikog broja kompleksnih pacijenata u periodu od 13 do 15 sati lično sam, zajedno s glavnom medicinskom sestrom, došao da pomognem osoblju OHBP-a. Uz sve navedeno, nazvao sam i direktorku ZZHM-a da se bolesnici iz rubnih delova naše Županije odvezu u okolne bolnice i dao uputstva lekarima internistima da nakon pregleda bolesnike pošalju u okolne bolnice koje imaju veći kapacitet. Tokom narednih nekoliko sati situacija je dovedena pod kontrolu. Naš primarni cilj je zaštita zdravlja i života naših pacijenata i ovim putem iskazujem žaljenje ako je ovo bila neprijatna situacija za pacijente, ali u tom trenutku je bila neizbežna kako bi se izbegli puno ozbiljniji i neprijatniji scenariji", rekao je upravnik OB-a Sisak Tomislav Dujmenović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA