≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otišli sa Balkana u Nemačku, sada im preti deportacija: Koštali Nemce pravo malo bogatstvo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova žena, koja je godinama tvrdila da nema državljanstvo nijedne zemlje, po dolasku u Nemačku automatski se prijavila za socijalnu pomoć, koja je za njenu jednanaestočlanu porodicu iznosila priličnu sumu

  • 3
Granica Nemačka i Austrija Foto: Tanjug/AP

U jednom od izbegličkih talasa, krajem leta, 2015. godine, B. H.(38) iz Bosne i Hercegovine, prijavila se u Nemačkoj za azil zajedno sa desetoro dece. Danas ta žena, koja je u međuvremenu i osuđena, predstavlja veliki problem za nemačku državu i uskoro bi trebalo da bude deportovana, nakon sedam i po godina provedenih u toj zemlji, pišu Nezavisne.

Ova žena, koja je godinama tvrdila da nema državljanstvo nijedne zemlje, po dolasku u Nemačku automatski se prijavila za socijalnu pomoć, koja je za njenu jednanaestočlanu porodicu iznosila priličnu sumu.

Kako prenose nemački mediji, ona nikada nije pokazala interes za bilo kakav vid integracije u nemačko društvo, a vremenom je počela i da krade.

Sada su imigracione vlasti konačno uspele da uđu u trag njenoj zemlji porekla i nakon što krajem aprila odsluži zatvorsku kaznu, ona će biti deportovana u Bosnu i Hercegovinu.

Kako prenose nemački mediji, još dok se nalazila u smeštaju za azilante, B. H. je zajedno sa sestrom (28), koja je majka četvoro dece, počela da ide u krađe. Navodno je otuđila šta je stigla - od torbi do kreditnih kartica. Navodno je i decu koristila za krađe, ali deca nikada nisu privođena.

Ipak, i ona sama je na sve načine pokušavala da izbegne zatvor. Kada je prvi put trebalo da završi u zatvoru, ona je zajedno sa decom pobegla u Francusku gde je i uhapšena u okolini Liona, u februaru 2020. godine.

Kod nje su tada pronašli 4.000 evra i falsifikovanu hrvatsku ličnu kartu. Odmah je izručena Nemačkoj i sada je odslužila skoro tri godine.

Nakon što odsluži kaznu do kraja, biće odmah prebačena u deportacioni pritvor u Langenhagenu. O njenim krivičnim delima možda najbolje govori podatak da njen dosije ima čak 1.252 strane. Takođe, nemački mediji prenose da je njena porodica nemačke poreske obveznike koštala pravo malo bogatstvo, a iznos je, navodno, šestocifreni.

Sada i desetoro njene dece, koja su rođena u Mostaru, trebalo bi da budu deportovani. Međutim, mediji prenose da sedmoro dece planira da preda zahtev za azil u nadi da će im biti dozvoljeno da ostanu u Nemačkoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gastarbajter boss

    20. april 2023 | 05:58

    Kao da je ona jedina. Ja znam najmanje 15 petnaes takih kod mene u ulici

  • Mm

    20. april 2023 | 06:49

    E da znate sta je Nemacka sto se tice ljudi iz rualnih sredina pa vi ne bi ste verovali. Meni kao Beogradjaninu da kazem pravom, posto je to danas uzrecica postala je cudno gledati sve te nase ljude jer ipak sam dosao iz glavnog grada jedne drzave gde sam kulturno odgajan i obrazovan. Dosao sam zbog promene posla i zgrozio sam se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA